Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Neon

Goed getikt

Filmrecensie- Populaire

29 NOV 2012 Marco Weijers

Rose is een waardeloze secretaresse, maar typen doet ze met de snelheid van een mitrailleur. Een bijzonder talent waarmee ze ’t ver kan schoppen, denkt haar baas Louis (Romain Duris). Gedreven leert hij zijn werkneemster om de schrijfmachine te bedienen met tien vingers blind. Zo stoomt hij haar klaar voor een reeks prestigieuze tikwedstriijden.

Filmgegevens
Titel Populaire
Regisseur Regis Roinsard
Productiejaar 2012
Genre Romantische komedie
Hoofdrolspelers [Romain Duris, Déborah Francois]
Rating full star full star full star

De Franse romantische komedie Populaire speelt zich af in een uiterst gestileerde versie van de jaren vijftig. Voor een jonge vrouw als Rose (Déborah François) is secretaresse worden in deze tijd zo ongeveer het hoogst haalbare. De kansen die Louis haar biedt, grijpt ze dus met beide handen aan. Al is dat ook omdat ze niet ongevoelig is voor zijn charme.

Die gevoelens zijn wederzijds, maar om allerlei redenen houden zij dat lang vvoor elkaar verborgen.Wat leidt tot een wat voorspelbare tango van aantrekken en afstoten, die toch ook wel weer amusant is om naar te kijken. Bovendien weet regisseur Régis Roinsaird wedstrijden sneltypen te verslaan alsof het de beslissende rondes zijn van het WK voetbal. Al klinkt dat misschien nogal getikt.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.4 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - 0.0%