Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: TLG

Kwaad bloed

Recensie: Texas Chainsaw 3D

23 JAN 2013 Marco Weijers

De jeugd heeft de toekomst, maar soms ziet die er somber uit. Zeker als zulke jongelui in een busje het Amerikaanse achterland intrekken, vertrouwend op een goede afloop. Horrorfans weten dan: hen wacht een bloedbad.

Filmgegevens
Titel Texas Chainsaw 3D
Regisseur John Luessenhop
Productiejaar 2012
Genre Horror
Hoofdrolspelers [Alexandra Daddario, Tania Raymonde, Scott Eastwood]
Rating full star full star

Texas Chainsaw 3D haakt aan bij de originele horrorklassieker van regisseur Tobe Hooper, die in 1974 het bloed van het scherm liet vloeien in The Texas Chainsaw Massacre . De remake van Marcus Nispel uit 2003, waarin Jessica Biel zich als screamqueen bewees, wordt gevoeglijk genegeerd, net als een heel stel vervolgfilms. Wel zien we opnieuw zwoegende boezems in veel te korte naveltruitjes, dit keer van Alexandra Daddario en Tania Raymonde.

Samen met hun vriendjes en een knappe maar onbetrouwbare lifter (Scott Eastwood, de zoon van Clint) gaan zij de erfenis in ontvangst nemen die Heather (Daddario) volslagen onverwacht heeft gekregen. Ze blijkt geadopteerd en haar echte grootmoeder heeft haar een geweldig landhuis nagelaten, plus een brief die zij vooral moet lezen. Jammer dat het meisje daar niet aan toe komt.

Haar slordigheid biedt de makers van deze horrorkopie een slap excuus om de kettingzaag van seriemoordenaar Leatherface opnieuw hongerig te laten snorren. Waarbij dit keer het bloed in 3D van het doek afspat of pulserend uit afgezaagde ledematen spuit. Opmerkelijk, bij gebrek aan personages met een kloppend hart.
 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
Z1
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - 0.0%