Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Verkeerd gegokt

Recensie: Lay the Favorite

24 JAN 2013 Marco Weijers

Las Vegas werkt als een magneet op meiden met ambitie. Vaak lopen die mooie plannen uit op een baantje in een stripteasetent, maar Beth (Rebecca Hall) heeft meer geluk. Zij liet juist een stripperverleden in Nergenshuizen achter zich en kan in de Stad der Zonden aan de slag als het hulpje van beroepsgokker Dink (Bruce Willis).

Filmgegevens
Titel Lay the Favorite
Regisseur Stephen Frears
Productiejaar 2012
Genre Komedie
Hoofdrolspelers [Rebecca Hall, Bruce Willis, Catherine Zeta-Jones]
Rating full star full star

Beth kijkt vol ontzag toe hoe Dink op ondoorgrondelijke wijze geld verdient door met grote bedragen winstkansen te beïnvloeden. Ze draait krulletjes in heur haar en vreet hem met haar puppyogen bijna op. Dat haar baas getrouwd is met Tulip (Catherine Zeta-Jones) ziet zij slechts als een te negeren obstakel. Duidelijk is dat Beth nog veel te leren heeft, al blijkt ze wel gevoel voor cijfers te hebben.

De Britse topregisseur Stephen Frears (Dangerous Liasons, The Queen) verfilmde de memoires van Beth Raymer met een heuse sterrencast, waarbij naast de andere grote namen ook Vince Vaughn nog opduikt. Kwaliteit genoeg, zo op *t oog en dus een veilige gok. Dat pakt anders uit. In deze komedie met een dramatisch vetrandje wordt alles uitvergroot tot ongeloofwaardige proporties. Geslaagde grappen levert dat helaas nauwelijks op. Lay the Favorite voelt vooral als een verspilling van talent.

 

13.6 °C
W2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 446.34
+ / - +1.06%