Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Warnerbros

Kracht van de eenvoud

Recensie: Nijntje De Film

30 JAN 2013 M.W.

Nijn zijn is fijn! Vooral als Mama en Papa Pluis trakteren op een dagje dierentuin. Even dreigt er een schaduw te vallen over het uitje, als hondje Snuffie eerst niet mee naar binnen mag.

Filmgegevens
Titel Nijntje De Film
Regisseur Hans Perk
Productiejaar 2013
Genre animatie
Hoofdrolspelers []
Rating full star full star full star half star

Gelukkig strijkt de portier met zijn hand over z’n hart. Al moeten Nijn, Nina en Knorretje wél beloven dat ze extra goed op hem zullen passen.

ulke kleine obstakels houden Nijntje de Film spannend. Net als de speurtocht die papa en mama hebben georganiseerd.

Samen met het jonge publiek moeten Nijntje en haar vriendjes bijzondere dieren zien te vinden. ’t Zijn aanwijzingen die hen uiteindelijk naar een schat zullen leiden.

Telkens terugkerende liedjes en een langorige titelheldin die zich regelmatig rechtstreeks tot de zaal richt, betrekken ook de allerjongsten (3+) bij dit verzorgde stop-motion animatieavontuur.

Eenvoud is de grootste troef van Bruna’s originele prentenboeken. Diezelfde eenvoud is terug te zien in Nijntje de Film.

Heldere kleuren en eenvoudige vormen, herkenbare personages met dito eigenschappen, simpele dialogen en goed in het gehoor liggende melodietjes maken deze film geknipt voor een allereerste bioscoopervaring.

Kijkend naar uw kind zult ook u genieten.

Reacties

12.6 °C
NNW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 439.73
+ / - +1.66%