Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Verliefd op Ibiza

Gemakzuchtig formulewerk

Recensie: Verliefd op Ibiza

30 JAN 2013 Eric le Duc

Na Costa! en Volle Maan vertrekt regisseur Johan Nijenhuis opnieuw naar zonniger oorden voor een romantische komedie vol gierende hormonen.

Filmgegevens
Titel Verliefd op Ibiza
Regisseur Johan Nijenhuis
Productiejaar 2013
Genre komedie/romantiek
Hoofdrolspelers []
Rating full star full star

In Verliefd op Ibiza buitelen vier verhaallijntjes over elkaar heen. Zo bereiden een profvoetballer (Jan Kooijman) en zijn liefje (Kim Feenstra) hun bruiloft voor en zetten twee oudere hartsvriendinnen (Simone Kleinsma en Lone van Roosendaal) even flink de bloemetjes buiten. Intussen verheugt een verlopen hippierocker (Rick Engelkes) zich op een reünie met zijn dochters en hopen twee dj’ende broertjes (Marius en Jasper Gottlieb) op een doorbraak in een van de vele clubs die het feesteiland rijk is.

Op de filmacademie was het de ambitie van Johan Nijenhuis om ’de Nederlandse Steven Spielberg’ te worden.

Maar met Verliefd op Ibiza toont hij zich vooral een slimme marketeer. De regisseur weet precies wat zijn – doorgaans jeugdige – publiek wil.

En dus zet hij zijn nieuwe, zwaar gesponsorde film met veel zon, zee, seks, drugs, mooie acteurs en een pompende soundtrack van dj Armin van Buuren handig in de etalage.

Filmtechnisch blijkt Nijenhuis echter lang geen Spielberg van de Lage Landen. Met flinterdunne plotjes vol conventionele stijlmiddelen, holle soapdialogen en open deuren schurkt Verliefd op Ibiza aan tegen aandoenlijk, maar gemakzuchtig formulewerk.

Ironisch genoeg zijn het de ’oudjes’ die op het broeierige eiland voor een sporadische frisse bries zorgen.

Kleinsma beleeft een vertederende romance met toyboy Jim Bakkum, terwijl Willeke van Ammelrooy subtiel is als oma die het aanstaande divabruidje van haar voetballende kleinzoon maar niets vindt. Het zijn te weinig momenten van charme in een vlakke film die geen vlinder laat fladderen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Reacties

17.1 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%