Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hopper Stone

Humor om niet te lachen

Recensie: ’Ushi Must Marry’

14 FEB 2013 Annet de Jong

Vaak is Wendy van Dijk als Ushi onbedaarlijk grappig. Dat zit hem ook in het concept van het tv-programma. De geïnterviewden weten niet wie ze tegenover zich hebben, en de vragen van de door seks geobsedeerde Japanse journaliste zijn zo gênant, dat het groeiende ongemak hilarisch is.

Filmgegevens
Titel Ushi Must Marry
Regisseur Paul Ruven
Productiejaar 2012
Genre komedie
Hoofdrolspelers []
Rating full star

Nu is er de speelfilm Ushi Must Marry, waarin we Van Dijk opnieuw interviews zien doen, met de charmante Hollywoodsterren Patrick Dempsey en Chris Noth bijvoorbeeld: alleen nu wéten de heren dat ze in een film spelen met Wendy van Dijk. Die magie is dus weg.

Het scenario is dermate infantiel dat Wendy van Dijk er ook niet zoveel aan kan doen dat haar speelfilm je vooral kromme tenen bezorgt. Een komedie die het moet hebben van vooroorlogse slapstick: taarten in gezichten, scheten en boeren. Het totale gebrek aan timing maakt dat geen van deze grappen doel treft.

Ushi moet van haar ouders trouwen met een dikke sumoworstelaar. Hun scènes in Parijs zijn dermate beroerd dat je eigenlijk niet eens zin hebt om de rest te zien.

De zoektocht van Ushi naar de ideale man, en haar pogingen om manieren te leren bij een Britse gentleman en een Italiaanse logopedist, leveren nog wel een paar aardige (spontane) scènetjes op, maar dat is echt niet genoeg voor een speelfilm. Het filmfonds kan zijn geld beter aan iets anders uitgeven, zeker als het gaat om films die hun basis vinden bij een commerciële omroep. Ushi Must Marry is helaas een nieuw dieptepunt voor de Nederlandse film.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%