Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Arbitrage

Schone schijn

Filmrecensie | Arbitrage

21 FEB 2013 Eric Koch

Robert Miller heeft goud in de vingers. De charismatische ondernemer leidt een florerende firma, zijn charmante echtgenote laat hem de ruimte en zijn intelligente dochter gaat hem op termijn opvolgen. Schone schijn, want de goden laten de dobbelstenen opnieuw rollen. Als Miller na een feestje achter het stuur in slaap sukkelt, raakt hij met zijn auto van de weg. Bij het ongeluk komt zijn maîtresse om het leven. Op de politie wachten kan niet, want de komende dagen moet hij per se zijn bedrijf verkopen. Een foute financiële gok moet worden gladgestreken.

Filmgegevens
Titel Arbitrage
Regisseur Nicholas Jarecki
Productiejaar 2013
Genre thriller/ drama
Hoofdrolspelers [Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth]
Rating full star full star full star full star

Arbitrage is een zeer plezierige verrassing. Met Richard Gere als aangenaam middelpunt en uitstekende acteurs als Susan Sarandon en Tim Roth in ondersteunende rollen maakt schrijver-regisseur Nicholas Jarecki een uitstekend bioscoopdebuut.

Zijn film doet denken aan het ijzersterke Margin Call, ook zo’n indrukwekkend afgewogen, veelkantige vertelling van een beginnende cineast, tegen een financieel decor.

De combinatie van spanning en menselijke ontwikkelingen boeit van begin tot eind. Ook al omdat de geloofwaardigheid geen enkel moment in het geding komt.

Miller is een handige zakenman, maar geen gladjakker. En dus leef je met hem mee, als rechercheur Michael Bryer (Roth) bloed ruikt en zijn kaken steeds dieper in zijn nek zet.

Sleept Millers slimheid hem ook door deze ultieme uitdaging heen? Hoe hanteert hij het voortschrijdende inzicht van vrouw en dochter? Jarecki geeft er een volwassen, realistisch en bevredigend antwoord op.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.7 °C
O1
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%