Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AP

Kleine held, grootse daden

Filmrecensie: Ant-Man

23 JUL 2015 Eric le Duc

Jarenlang zag Hollywood Ant-Man (letterlijk) over het hoofd. Maar nu heeft ook de allerkleinste superheld uit het Marvel-universum dan eindelijk zijn eigen film. Met Ant-Man wilde Peyton Reed vooral een fris, vermakelijk en niet al te serieus superheldenspektakel maken.

Filmgegevens
Titel Ant-Man
Regisseur Peyton Reed
Productiejaar 2015
Genre actie, avontuur, science-fiction
Hoofdrolspelers [Paul Rudd, Michael Douglas, Corey Stoll]
Rating full star full star full star full star

Na de schreeuwerige en holle bombast van Avengers: Age of Ultron is de regisseur daar wonderwel in geslaagd. Slimme zet was het casten van de sympathieke knuffelbeer Paul Rudd (Anchorman, The 40 year old virgin) als hoofdpersonage Scott Lang.

Deze beroepsdief wordt ingehuurd door Hank Pym (Michael Douglas), een briljante biochemicus die een formule heeft uitgevonden waarmee een mens zo klein kan wordt als een insect.

Omdat ook Pyms snode zakenpartner Darren Cross (Corey Stoll) op deze uitvinding aast, moet Lang de formule stelen voor deze in verkeerde handen valt. Zijn enige hulpmiddel is een prototype van Pyms krimppak waarmee Lang zo minuscuul als een mier kan worden.

Het resultaat is een sympathiek roofavontuur dat op alle fronten is geslaagd. Sterke special-effects zorgen voor enkele spectaculaire momenten: een ritje op een platenspeler wordt voor kleine Ant-Man al gauw een duizelingwekkende achtbaanrit. En zijn Grote Finale op de speelgoedrails van Thomas de Trein is ronduit hilarisch.

De grootste pluim gaat echter naar de innemende komiek Rudd die zijn superheld menselijk maakt (hij worstelt met een gebroken gezin) en van humor voorziet. „Dus u wilt dat ik uw krimpformule uit uw ondoordringbare laboratorium steel? Misschien kunt u beter de Avengers bellen”, grapt Lang als hij Pyms onmogelijke opdracht aanhoort. Superheldenfilms met ironie en zelfspot, zo hebben we ze graag.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%