Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Roland Neveu

Potsierlijk expat-avontuur

Filmrecensie: No escape

29 OKT 2015 Eric le Duc

Net toen John Dowdle in 2006 in Thailand vertoefde, viel het land ten prooi aan een staatsgreep. De regisseur kon zijn vakantie vervolgen, maar dacht bij thuiskomst wel: dit had ook slecht kunnen aflopen.

Filmgegevens
Titel No escape
Regisseur John Erick Dowdle
Productiejaar 2015
Genre actie, thriller
Hoofdrolspelers [Owen Wilson, Pierce Brosnan, Lake Bell]
Rating full star half star

Krap tien jaar later geeft hij zijn imaginaire nachtmerrie vorm met No escape waarin Jack Dwyer (Owen Wilson) voor zijn werk afreist naar Zuidoost-Azië. Maar de koffers zijn nog niet uitgepakt of er wordt een bloedige coup gepleegd.

Wat volgt is een stupide actiethriller waarin Jack en zijn gezin moeten rennen voor hun leven. Want overal om hen heen worden zonder mededogen westerse toeristen doodgeschoten en expats aan stukken gehakt.

En telkens als alles verloren lijkt, duikt opeens de mysterieuze Brit Hammond (Pierce Brosnan) op die Jacks belagers met onvermoede precisie overhoop knalt. ‘Werk je voor de Britse CIA ofzo?’ vraagt Jack, knipogend naar Brosnans acteerverleden als James Bond. Het is één van de aardigste momenten uit een verder nogal potsierlijk avontuur waarin Dowdle zichzelf verliest in ergerlijk veel slowmotions en dialogen die zó tenenkrommend zijn dat ze onbedoeld weer geestig worden. ‘Papa, kun je nog eens vertellen hoe ik geboren ben?’ vraagt dochterlief als de kogels en raketten hen om de oren vliegen. Nu even niet, je vader is bezig.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%