Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: deadpool

Superheld stout jongetje

Filmrecensie: Deadpool

11 FEB 2016 Marco Weijers

Acteur Ryan Reynolds hees zich al eerder in een nauwsluitend superheldenpak voor de filmflop The Green Lantern. Als Wade Wilson ziet hij zich in Marvels Deadpool óók gedwongen zijn gezicht te verbergen. Niet uit angst voor herkenning, maar omdat hij er na een experimentele behandeling tegen een dodelijke ziekte uitziet als een monster.

Filmgegevens
Titel Deadpool
Regisseur Tim Miller
Productiejaar 2016
Genre actiekomedie
Hoofdrolspelers [Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein]
Rating full star full star full star half star

In zijn nieuwe gedaante blijkt de voormalige special forces-soldaat ook over bijzondere krachten te beschikken. De moed om de liefde van zijn leven (Morena Baccarin) weer onder ogen te komen, ontbreekt hem echter. Liever gaat hij als Deadpool op zoek naar de sadistische schurk (Ed Skrein) die hem onherkenbaar transformeerde. Intussen probeert X-Man Colossus hem tevergeefs te veranderen in een verantwoordelijke superheld

 

Deadpool is de eerste superheldenfilm die in Amerika een zogenaamde R-Rating kreeg, in ons land geeft de Kijkwijzer het leeftijdsadvies van 16 jaar en ouder. Dat heeft vooral te maken met geweld, de seks en de vuilbekkerij. De actie bestaat vooral uit CGI in slowmotion, terwijl de seks met name de vaak nogal preutse Amerikanen een doorn in het oog zal zijn. Schokkender én grappiger zijn de oneliners die Reynolds’ personage met de snelheid van een mitrailleur op het publiek afvuurt.

 

De opmerkingen van Deadpool zijn grof, politiek incorrect en seksistisch, maar hebben een ironische ondertoon die voorkomt dat ze echt aanstootgevend worden.

Dat is ook te danken is aan de charme van de acteur die hem speelt en aan de dwarse aanpak van debuterend regisseur Tim Miller. Hij maakt dat we nu eens volkomen onbekommerd om een superheld kunnen lachen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%