Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: london has fallen

Oorlog op straat

Filmrecensie: London has fallen

03 MRT 2016 Fabian Melchers

Alle wereldleiders bij elkaar, drommende mensenmenigtes, nauwelijks uitwijkmogelijkheden. „It’s a clusterfuck, sir”, maakt lijfwacht Banning zijn president Asher duidelijk op de vooravond van hun bezoek aan Londen. Maar voor de held uit Olympus has fallen (2013) is geen brug te ver.

Filmgegevens
Titel London has fallen
Regisseur Babak Najafi
Productiejaar 2016
Genre actie
Hoofdrolspelers [Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman]
Rating full star full star

In het vervolg London has fallen moet Banning (Gerard Butler) zorgen dat hij Asher (Aaron Eckhart) heelhuids door de druk bezochte uitvaart van de Britse premier heen loodst. Daar heeft hij een flinke kluif aan, want ondanks de uitvoerige veiligheidsmaatregelen verandert de binnenstad van Londen binnen de kortste keren in een oorlogszone. Hordes terroristen hebben zich in de optocht gemengd, verkleed als agenten, ambulancebroeders en zelfs Britse koningswachten. En daar heeft dus blijkbaar niemand erg in gehad. Lekkere beveiliging.

 

Kijkers hebben het maar gewoon te slikken, ook als het ene na het andere gebouw ontploft. Geen gemakkelijke opgave, want de explosies en neerstortende helikopters zijn gemaakt met karige computereffecten. In de rest van de film staat koele spierbundel Banning centraal, die zijn tegenstanders genadeloos onder handen neemt. Op zoek naar een veilige plek voor de president rost hij zich een weg door de Britse hoofdstad. Alles voor volk en vaderland.

 

 

Please Wait ...
loading media player ...

London Has Fallen

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
NO2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%