Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Fox movies

Zomers vuurwerk

Filmrecensie: Independence Day: Resurgence

23 JUN 2016 Marco Weijers

Twintig jaar lang heeft de mensheid de tijd gehad om zich voor te bereiden op de terugkeer van de vijandige aliens uit Independence Day (1996). Maar een ring van zwaarbewapende satellieten, een superkanon op de maan en het gebruik van nieuwe buitenaardse technologieën blijken tijdens een nieuwe aanval bij lange na niet genoeg.

Filmgegevens
Titel Independence Day: Resurgence
Regisseur Roland Emmerich
Productiejaar 2016
Genre science fiction, actie
Hoofdrolspelers [ Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Maika Monroe]
Rating full star full star full star half star

In Independence Day: Resurgence lijkt de vernietiging van de aarde dan ook onvermijdelijk. Gelukkig hebben de personages in de rampenfilms van Roland Emmerich met elkaar gemeen dat ze hoop houden in hopeloze situaties. De Duitse spektakelregisseur laat daarbij helden van weleer - zoals wetenschapper Jeff Goldblum en voormalig president Bill Pullman - optrekken met een nieuwe generatie dappere strijders, onder wie de piloten Liam Hemsworth, Jessie T. Usher en Maika Monroe. Samen figureren zij in een heroïsch avontuur vol oneliners, dat in veel opzichten ook een herhaling van zetten is.

Oud en nieuw worden echter op een slimme manier met elkaar verweven, terwijl de buitenaardse dreiging een steeds grotere slagschaduw werpt over de verenigde aarde. En dan begint het grote slopen, tot het zoete einde aan toe. De visuele effecten zijn aanzienlijk beter dan twintig jaar geleden, hoewel minder onderscheidend in een wereld waar dankzij CGI (computer generated imagery) tegenwoordig alles mogelijk is. Toch vermaakt Independence Day: Resurgence bijna twee uur lang, ook omdat de film zichzelf niet al te serieus neemt en van zijn eigen hersenloosheid z’n kracht weet te maken. Zomers vuurwerk om je popcorn kauwend door te laten overdonderen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.1 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 518.08
+ / - -1.08%