Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: absolutely fabulous

Wel ouder, niet wijzer

Filmrecensie: Absolutely fabulous

21 JUL 2016 Marco Weijers

Eddie en Patsy voeren in Absolutely fabulous: The movie als vanouds een bonte parade van Britse beroemdheden aan, onder wie ook Kate Moss. In haar ijver om La Moss binnen te halen als cliënt van haar weinig succesvolle pr-bureau, kiepert Eddie het fotomodel achterover de rivier de Theems in.

Filmgegevens
Titel Absolutely fabulous
Regisseur Mandie Fletcher
Productiejaar 2016
Genre komedie
Hoofdrolspelers [Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Julia Sawalha]
Rating full star full star full star half star

Verdacht van moord en gehaat door de hele wereld, duikt Eddie (Jennifer Saunders) onder en vlucht uiteindelijk met haar beste vriendin naar de Côte d’Azur. Daar denkt Pats (Joanna Lumley) even snel een rijke echtgenoot aan de haak te kunnen slaan om zo hun acute geldnood te bezweren. Ze is ervan overtuigd dat de mannen voor haar in de rij zullen staan. Maar zoals zo vaak in Absolutely fabulous klampen de twee zich vast aan een illusie.

 

Eddie en Patsy zijn blijven hangen in de Sixties en hebben in hun herinnering hun leven van toen uitvergroot tot grootse en meeslepende proporties. Tussen alle slapstick en politiek incorrecte grappen door, verleent dat terugverlangen naar iets wat ze nooit waren aan deze door Saunders geschreven film een zweem van melancholie.

 

Fijn is ook dat alle vaste personages uit de tv-serie weer opduiken. Van dochter Saffie (Julia Sawalha) tot personal assistent Bubble (Jane Horrocks). Met een flutverhaaltje als excuus gaat de Absolutely fabulous: The movie daarbij op even vertrouwde als amusante wijze volkomen over de top.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.1 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%