Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Nick Wall

Filmrecensie: ’Florence Foster Jenkins’

Doek op, spotlights aan en oordoppen in

22 SEP 2016 Eric le Duc

„Mensen kunnen zeggen dat ik niet kan zingen, maar ze kunnen niet beweren dat ik nooit heb gezongen.” Aldus Florence Foster Jenkins, een societykoningin en sopraan van begin vorige eeuw met één grote wens: optreden in het New Yorkse Carnegie Hall. Er is echter één probleempje: La Jenkins (Meryl Streep) zingt zó vals dat het pijn doet aan de oren. Met kunst- en vliegwerk proberen echtgenoot St. Clair Bayfield (Hugh Grant) en vaste pianist Cosmé McMoon (Simon Helberg) haar droom te verwezenlijken.

Filmgegevens
Titel Florence Foster Jenkins
Regisseur Stephen Frears
Productiejaar 2016
Genre film, drama, komedie
Hoofdrolspelers [Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg]
Rating full star full star full star half star

Na het Franse drama Marguerite uit 2015 is Florence Foster Jenkins de tweede film die gebaseerd is op het leven van de megalomane operazangeres (1868-1944). Voor de titelrol strikte regisseur Stephen Frears ( Philomena, The Queen) Meryl Streep. De alleskunner acteert wederom met verve en pathos, maar moet onderhand oppassen dat er niet te veel typetjes op haar cv komen te staan.

Verrassender is de rol van Hugh Grant die afrekent met zijn rol van eeuwige kluns in de liefde. Als St. Clair Bayfield zet de innemende Brit een liefdevolle en zorgzame echtgenoot neer die alles overheeft voor zijn zieke vrouw (Jenkins leed aan syfilis). Na elk optreden koopt de zakenman alle kranten in de omgeving op om te voorkomen dat de vernietigende recensies zijn vrouw fataal worden. Zo is het lieve Florence Foster Jenkins niet alleen grinniken om een malle zangeres, maar ook meeleven met een ontroerende liefdesgeschiedenis.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.0 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%