Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Independent Films

Filmrecensie: ’Nerve’

Moderne arena

22 SEP 2016 Marco Weijers

Spanning maakt het leven leuker en het ’geheime’ computerspel Nerve speelt daar handig op in. Wie zich aanmeldt, moet in de gelijknamige speelfilm kiezen of-ie een ’kijker’ of een ’speler’ is. En krijgt in dat laatste geval opdrachten voorgeschoteld die binnen een bepaalde tijd moeten worden volbracht: met eigen telefoon gefilmd en live gadegeslagen door alle Nerve-deelnemers.

Filmgegevens
Titel
Regisseur Henry Joost, Ariel Schulman
Productiejaar 2016
Genre film, actie, drama
Hoofdrolspelers [Emma Roberts, Dave Franco, Emily Meade]
Rating full star full star full star half star

Emma Roberts geeft in Nerve gestalte aan de bedeesde tiener Vee, die zich van nature nooit tot het spel zou laten verleiden. Toch drukt ze in een gefrustreerde bui op het ’speler’-knopje. De eerste uitdagingen, deels gebaseerd op alle gegevens die online over haar te vinden zijn, komen nog redelijk onschuldig over en laten haar het pad kruisen van Ian (Dave Franco). Maar de bloedlust van de anonieme kijkers krijgt langzaam de overhand, waardoor de opdrachten steeds gevaarlijker worden. Bovendien blijkt ontsnapping uit deze digitale arena onmogelijk.

Henry Joost en Ariel Schulman waren als regisseursduo eerder verantwoordelijk voor de documentaire Catfish (2010). In Nerve vermengen zij film met elementen uit apps en sociale media. Zo weten ze goed de belevingswereld van moderne tieners te vangen, met al z’n prikkels en communicatievormen. Jammer dat het verhaal, gebaseerd op een boek van Jeanne Ryan, intussen steeds meer ontspoort. Snelheid, spektakel en sociaal commentaar nodigen ons er echter luidkeels toe uit die plotgaten over het hoofd te zien. Vooruit dan maar.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%