Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Filmrecensie: ’Miss Peregrine’s home for peculiar children'

Smullen met kinderogen

29 SEP 2016 Tisha Eetgerink

De lugubere hand van Tim Burton is direct herkenbaar. Als Jake (Asa Butterfield) aankomt bij het huis van zijn opa die door de telefoon paniekerig ratelt dat ’ze’ eraan komen, wappert het mos aan de bomen onheilspellend in het maanlicht. Hij vindt opa achter het huis, nog net bij adem maar met holle, zwarte oogkassen.

Filmgegevens
Titel
Regisseur Tim Burton
Productiejaar 2016
Genre film, avontuur
Hoofdrolspelers [Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson]
Rating full star full star full star half star

Jake reist naar het eilandje waar zijn grootvader ooit in een kindertehuis zat. Zijn suffe, fantasieloze vader hoopt hiermee het opadrama af te sluiten. Niets is minder waar als Jake de tijdpoort vindt naar het tehuis, waar Miss Peregrine (Eva Green) met kruisboog waakt over een stel mini-mutantjes. Emma is lichter dan lucht en draagt stalen schoenen om niet weg te zweven, Bronwyn is supersterk, de snoezige Claire heeft een extra mond in haar achterhoofd. Alleen al met Enoch, die bloeddorstige poppen bouwt, had Burton een complete film mogen vullen.

De bijzondere kinderen zijn veilig voor de boze buitenwereld bij Miss P., die zelf ook de nodige magie uit haar mantelpakjesmouw schudt. Veilig, mits ze niet gevonden worden door de hollowgasts, typische Burton-monsters met stakerige ledematen die smullen van kinderogen.

Samuel L. Jackson, leider van de griezels, krijgt van Burton te veel carte blanche maar oogt zalig met monstergebit. Eva Green is magnifiek blauw, van kapsel tot puntnagels en altijd met een hint van gevaar in die betoverende anime-ogen. Burton drukt kinderachtig vaak op dezelfde humorknopjes en faalt met een idiote cgi-finale, maar de meester van het donkere sprookje weet ook weer gruwelijk goed te verrassen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%