• Home
  • Film
  • Muziek
  • Podium
  • RTV

Poep, pies en politiek

Filmrecensie: 2,5 ster voor de omstreden film The interview

Dankzij de lange tenen van Noord-Korea gaat The interview de geschiedenis in als de film met de ‘allerbeste marketingcampagne’ ooit. De dictatuur was gekwetst door de komedie en hackte daarom de servers van filmstudio Sony. Uit angst voor verdere aanslagen werd in Amerika de film grotendeels teruggetrokken. Hier in Nederland is vanaf vandaag wel in de bioscoop te zien of The interview een cyberaanval waard was.

 
 

Romantisch samen zelfmoord plegen

Filmrecensie: Amour Fou

Echte liefde is samen sterven, vindt de depressieve dichter Heinrich von Kleist. En dus zoekt hij iemand om zelfmoord mee te plegen. Zijn geliefde nicht voelt daar weinig voor, maar de getrouwde Henriette blijkt een zwak voor zijn werk te hebben.

 
 

Verboden te zingen

Filmrecensie: Sawsans geheime missie

Ze zijn allebei immigrant, of eigenlijk ook weer niet. Karl (Sylvester Byder) komt uit een streng-christelijk vissersdorpje en gaat met zijn moeder in het multiculturele Kopenhagen wonen. Sawsan (Malika Sia Paul) is van Turkse komaf, maar is net als haar ouders in Denemarken geboren. Zij zingt en speelt gitaar, hij is handig met beats. Dat blijkt in Sawsans geheime missie het begin van een mooie vriendschap en een vruchtbare creatieve samenwerking.