• Home
  • Film
  • Muziek
  • Podium
  • RTV

Waylon krijgt Herman Brood Award

Waylon is dit jaar de winnaar van de Herman Brood Award. De zanger krijgt de onderscheiding van website ThePostOnline (TPO) voor de meest rebelse figuur van 2014.

Waylon krijgt Herman Brood Award

Bijzonder optreden Pharrell Williams en Gwen Stefani

Pharrell Williams en Gwen Stefani laten volgende week hun nieuwe single horen tijdens een aflevering van The Voice.

 
 

Edison Jazz voor Gregory Porter

De Amerikaanse zanger Gregory Porter heeft woensdag in het Haarlemse poppodium Patronaat de Edison Jazz Vocaal gekregen. Hij ontving de prijs voor zijn album Liquid Spirit uit handen van de Haarlemse popgroep Chef'Special.

 
 

Greetje Kauffeld wint Edison Oeuvreprijs

Greetje Kauffeld kreeg vanmiddag in Tijd voor MAX de Edison Oeuvreprijs uitgereikt. Ze werd live in de uitzending verrast door Joke Bruijs, die haar de prestigieuze onderscheiding overhandigde.

 
 

Preview nieuw album Rihanna

Het is maar liefst twee jaar geleden dat Rihanna haar laatste album uitbracht, maar vandaag kwam dan eindelijk de aankondiging voor een nieuwe plaat.

 
 

Snob 2000 of Top 2000?

Voor de derde achtereenvolgende keer wordt dit jaar de Snob 2000 samengesteld als alternatieve tegenhanger van de Top 2000 van Radio 2. De Snob 2000 is een initiatief van de makers van het muziekliefhebbersblog Ondergewaardeerde Liedjes. Die vonden dat er te veel mooie liedjes ontbraken in de Top 2000.

 
 

Maarten Heijmans tourt met Ramses vertolking

Acteur Maarten Heijmans reist in maart 2015 langs vijf steden in Nederland met zijn eigen uitvoering van hits van Shaffy.

 
 

Sinéad O’Connor neemt het op voor Band Aid

Wat Sinéad O’Connor betreft hadden haar Band Aid-collega's niet mee moeten doen als ze het lied niks vonden. Dat vertelt ze in een interview met Telegraph.

 
 

HBO komt in 2015 met Kurt Cobain docu

Kurt Cobain fans opgelet! Er komt eindelijk een officiële documentaire over het leven van de overleden rockster. 'Montage of Heck' zal in 2015 op HBO in première gaan.

 
 

Sting tikt Syb van der Ploeg op de vingers

Syb van der Ploeg en Gé Reinders hebben het nummer It gouden fjild van hun album moeten halen. De artiesten gebruikten de melodie van Sting, maar hadden daar geen toestemming voor gevraagd.

 
 

Waylon krijgt Herman Brood Award

Waylon is dit jaar de winnaar van de Herman Brood Award. De zanger krijgt de onderscheiding van website ThePostOnline (TPO) voor de meest rebelse figuur van 2014.

 
 

Monty Python graag gehoord op uitvaarten

Het vrolijke ‘Always look on the bright side of life’ is niet het meest voor de hand liggend als je denkt aan begrafenismuziek, maar in Groot-Brittannië denken ze daar heel anders over.

 
 

One Direction goed voor miljard streams

De hits van One Direction zijn een miljard keer afgespeeld op muziekdienst Spotify. Met het lied Story Of My Life als favoriet.

 
 

Sarah en Julia zingen eerste titelsong

De Junior Songfestival zusjes Sarah en Julia zingen de titelsong 'Ik ben ik, jij bent jij' van de familiefilm Jack bestelt een broertje.

 
 

Anouk één van de acts op Paaspop

Anouk, Kensington en Jett Rebel staan in het eerste weekend van april op Paaspop. De festivalorganisatie kondigde dinsdag de eerste acts aan van de komende editie van Paaspop.

 
 

Justin Bieber best verdienende jonge ster

Justin Bieber staat bovenaan de lijst van best verdienende sterren onder de dertig jaar.

 
 

Bob Dylan treedt op voor één persoon

Fredrik Wikingsson had zondag de middag van zijn leven. Hij was als enige aanwezig bij een optreden van Bob Dylan in het kader van een experimentele film.

 
 

Pharrell Williams op Rock Werchter 2015

Pharell Williams geeft op 26 juni 2015 een optreden op Rock Werchter.

 
 

Kerstalbum Joling eindelijk af

Gerard Joling liet eerder al weten bezig te zijn met de opnames van zijn kerstalbum en de plaat is dan nu eindelijk af. 'Christmas, The Birth Of Love' ligt op 2 december in de winkels.

 
 

Nieuwe track voor nieuw 'Take That'

Twee maanden na de bekendmaking dat Take That verder zal gaan zonder Jason Orange, lanceert de boyband hun nieuwe single 'If You Want It'.

 
 

Cara danst met Pharrell in Lagerfeld-clip

Topmodel Cara Delevingne en Pharrell Williams hebben samen een duet en een clip opgenomen voor een nieuwe campagne van modehuis Chanel.