• Home
  • Film
  • Muziek
  • Podium
  • RTV

Dochtertje Lily Allen kan al twerken

De jongste dochter van zangeres Lily Allen mag dan pas 19 maanden zijn, ze kan al wel twerken.

Lily Allen

Rapper zakt in elkaar op podium

Rapper Kid Cudi zakte zaterdag tijdens een concert op het North Coast Music Festival plotseling in elkaar.

 
 

Toprecord voor Kate Bush

Kate Bush breekt hitrecords in Engeland. Deze week kwam de zangeres met maar liefst elf platen de album top-50 binnen, waarvan acht bij de bovenste veertig. Dat is een vrouwelijke artiest nog niet eerder gelukt.

 
 

Bassist rockband Jethro Tull overleden

De Britse rockmuzikant Glenn Cornick, een van de oprichters van de band Jethro Tull, is vrijdag op 67-jarige leeftijd in Hilo op Hawaii overleden. Hij leed aan een hartkwaal, liet zijn zoon volgens de BBC zondag weten. Cornick speelde vanaf de oprichting in 1967 tot en met 1970 bij de progressieve Britse rockband, die bekendstond om zijn opmerkelijke zangstijl, intelligente teksten en de dwarsfluitmuziek van de Schotse medeoprichter Ian Anderson.

 
 

Kings of Leon weer aan de slag

Rockers Kings of Leon hebben hun werk weer opgepakt. Ze waren een paar weken uit de roulatie door de gevolgen van een tourbusongeluk.

 
 

Dochter Antje Monteiro in ’TVOH’

’Ik was tot tranen geroerd’

De dochter van Antje Monteiro (45) is volgende week te horen en te zien in de tweede aflevering van The voice of Holland. De 21-jarige Romy zal tijdens de ’blinde auditie’ de coaches Trijntje, Ilse, Marco en Ali B. proberen te overtuigen van haar talent. Antje: ,,Ik was tot tranen geroerd.”

 
 

Ilse DeLange: 'Periode na Songfestival zwartste ooit'

The Common Linnets volgen Amerikaanse droom

The Common Linnets gaan het, zonder Waylon, proberen in Amerika. "Ja, we gaan het doen. Net als bij het Songfestival verwacht ik er geen zak van, maar als het gebeurt vind ik het wel mooi!", roept Ilse DeLange dolenthousiast.

 
 

Uitmarkt barst los met Waylon en operakoor

Met optredens van Waylon, een koor van 120 man van De Nederlandse Opera, cabaretier Martijn Koning en harpist Remy van Kesteren is vrijdagavond op het Museumplein in Amsterdam de 37e editie van de Uitmarkt begonnen. Een uur na het officiële openingsprogramma stond de duizenden mensen op het plein nog een gratis concert te wachten van Acda en De Munnik, die bezig zijn met hun afscheidstournee.

 
 

Bands bijna klaar voor finale Red Bull Soundclash

De bands SKIP&DIE en Go Back To The Zoo maken zich op voor de grote finale van de Red Bull Soundclash in het Concertgebouw op 5 september.

 
 

Helpt Jeroen collega Wesly aan een hit?

Musicalster TONY NEEF manifesteerde zich zeven jaar geleden als tekstschrijver en had meteen een flinke hit te pakken met 'Jij bent zo' van JEROEN VAN DER BOOM. Tony vertaalde DAVID BISBAL's Spaanse hit 'Silencio' in het Nederlands en dat werd meteen een dikke nummer één hit.

 
 

Jan Smit binnen op 1 in albumlijst

Jan Smit is deze week met zijn nieuwe album Jij & ik binnengekomen op 1 in de lijst van bestverkochte albums.

 
 

The Boss komt met prentenboek voor volwassenen

Bruce Springsteen laat baby banken beroven

Bruce Springsteen brengt een prentenboek uit dat is gebaseerd op een nummer van de Amerikaanse rockzanger van vijf jaar geleden.

 
 

The Script houdt geheime sessie NL-fans

Fans van de band The Script met de beste vragen worden uitgenodigd om op 9 september op een geheime locatie in Amsterdam langs te komen voor een hoogstpersoonlijk antwoord..

 
 

Clouseau cancelt optredens

Koen Wauters heeft rugproblemen

Clouseau-zanger Koen Wauters kan de komende weken niet optreden vanwege rugproblemen.

 
 

Madonna scheldt ex en Lady Gaga uit

Madonna maakt in enkele nummers op haar nieuwe album gehakt van haar ex Guy Ritchie en Lady Gaga. De woedende teksten van de zangeres liegen er niet om...

 
 

Curaçao North Sea Jazz jubileert met gratis feest voor bevolking

Curaçao barstte gisteravond bijna uit haar voegen toen de vijfde editie van het Curaçao North Jazz festival feestelijk werd afgetrapt met een tribuutconcert voor Doble-R, een van de bekendste componisten en muzikanten van het eiland.

 
 

Extra concert Ben Howard in HMH

Singer-songwriter Ben Howard blijft eind dit jaar nog een dagje extra in Nederland.

 
 

Shary-An helemaal los na liefdesbreuk

Shary-An, de zangeres die grote bekendheid kreeg door The Voice of Holland, heeft zich na haar relatiebreuk met vriendin Romana flink uitgeleefd. "Seks, drugs en party'en!"

 
 

Waylon gefrustreerd door Ilse DeLange

Waylon staat aan de vooravond van het uitbrengen van zijn eigen countryalbum. Hij blikt terug op alle commotie tussen de Common Linnets.

 
 

Cultuur snuiven op 37e Uitmarkt in Amsterdam

Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen dit weekeinde weer hun hart ophalen tijdens de 37e editie van de Uitmarkt op en rond het Museumplein en het Leidseplein in Amsterdam. Zo'n 2000 artiesten geven tot en met zondag een voorproefje van het nieuwe culturele seizoen.

 
 

Een ode aan Neil Diamond

Paul de Munnik kijkt al over afscheid A&dM heen

Paul de Munnik beleeft een drukke, maar bijzondere week in onze hoofdstad. Gisteravond trad hij met zijn eigen band aan in Paradiso voor een eerbetoon aan Neil Diamond, waar hij in september mee gaat toeren. Vanavond staat hij echter weer gewoon samen met Thomas Acda op de Uitmarkt, als voorproefje op de afscheidsronde met Acda en De Munnik die daarna volgt. „Alles loopt door elkaar heen nu”, bekent hij.