• Home
  • Film
  • Muziek
  • Podium
  • RTV

Chuckie 9 uur lang live in HMH

Dj Chuckie staat op zaterdag 7 februari 9 uur lang achter de draaitafels in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Chuckie 9 uur lang live in HMH

Cream-bassist Jack Bruce overleden

Jack Bruce, bassist van de legendarische Britse rockband Cream, is zaterdag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat is bekendgemaakt op zijn website.

 
 

Mr. Probz domineert de iTunes-hitlijst

Mr. Probz domineert de iTunes-hitlijst. De zanger staat op de eerste plaats met zijn nieuwe single Nothing Really Matters en op de tweede plek met het nummer Waves.

 
 

Betoverende Ier

CD | Damien Rice – My favourite faded fantasy

De Ier Damien Rice is helaas geen veelschrijver. My favourite faded fantasy is pas zijn derde album, acht jaar na 9 en twaalf jaar na zijn door velen gekoesterde debuut O.

 
 

Pure schoonheid

CD | Cecilia Bartoli – St.-Petersburg

Het zijn welkome ontdekkingen die Cecilia Bartoli heeft gedaan in de bibliotheek van het Mariinsky Theater in St.-Petersburg.

 
 

Vrolijk engagement

CD | TenTemPiés – Rebelucionario

In een mix van latin rock, reggae en ska op het vierde album van TenTemPíes worden zware onderwerpen bezongen.

 
 

Samenwerking Mr. Probz en Afrojack

Mr. Probz duikt de studio in met de Nederlandse dj Afrojack.

 
 

Niet uitgebrachte Dylan-songs nu online

Vier nieuwe, nog nooit officieel uitgebrachte opnamen van Bob Dylans The Basement Tapes sessions zijn donderdag en vrijdag online verschenen.

 
 

Mr. Probz behoudt koppositie single top

De top 10 van bestverkochte singles kent deze week geen verschuivingen ten opzichte van vorige week. Mr. Probz staat voor de tweede week op rij op de eerste plaats met Nothing Really Matters.

 
 

Guus Meeuwis binnen op nummer 1

Guus Meeuwis’ album Hollandse Meesters komt deze week nieuw binnen op nummer 1 in de Album Top 100. Een kers op de toch al feestelijke taart. ,,Wauw!”

 
 

ABN AMRO sponsort Jaap van Zweden

ABN AMRO Azië heeft een sponsorcontract voor drie jaar getekend met het Hong Kong Philharmonic Orchestra, waar Jaap van Zweden chef-dirigent is. De bank sponsort de chef in de seizoenen 2014/15, 2015/16 en 2016/17.

 
 

Lady Gaga blundert in Londen

Lady Gaga stond in Londen op het podium, maar was even vergeten waar ze nou precies was...

 
 

Nick & Simon strikken Matt Simons voor kerstalbum

Matt Simons en Sanne Hans hebben hun medewerking verleend aan het kerstalbum van Nick en Simon. Ze zingen beiden een duet op het album.

 
 

Bezigheidstherapie

Recensie: Slechts 1,5 ster voor nieuwe album Aretha Franklin

Aretha Franklin bracht deze week een nieuw studioalbum uit. De inmiddels 72-jarige Amerikaanse zingt nummers van collega-diva’s. Wat ons betreft zou het haar laatste plaat mogen zijn.

 
 

One Direction onder vuur om nieuwe videoclip

De mannen van One Direction hebben deze maand hun nieuwe videoclip opgenomen. Veel fans zullen blij zijn om deze te zien, maar dierenrechtenorganisatie Wild Futures is minder enthousiast.

 
 

Chuckie 9 uur lang live in HMH

Dj Chuckie staat op zaterdag 7 februari 9 uur lang achter de draaitafels in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

 
 

Nieuwe Pink Floyd recordbreker voor Amazon

The Endless River, het nieuwe album van Pink Floyd dat 10 november verschijnt, is het het meest vooruitbestelde album van 2014 bij de webshop Amazon.

 
 

Lager, hoger, dieper

CD | Ben Howard – I forgot where we were

Tegen een goed optreden in het BBC-muziekprogramma van Jools Holland kan maar weinig op. Wat was Ben Howard daar laatst goed, zeg!

 
 

Operette met smaak

CD | Jonas Kaufmann – Du bist die Welt für mich

Jonas Kaufmann is een van de grootste tenoren, volgens menigeen de grootste van dit moment. De schoonheid van zijn stem dient zich in volle glorie aan op deze cd die bekende operettenummers aan een nieuwe glans helpt.

 
 

Onlogisch geheel

CD | Chris de Burgh – The hands of man

Het twintigste studioalbum van Chris De Burgh blijkt een plaat in twee delen. Het eerste heeft het tussenkopje Zonsopgang gekregen, het tweede Zonsondergang.

 
 

Britse zanger Alvin Stardust (1942 - 2014) overleden

De Britse popzanger Alvin Stardust is donderdag op 72-jarige leeftijd overleden. Onlangs werd volgens de BBC bij hem een uitgezaaide prostaatkanker vastgesteld. Zijn grootste hit in Nederland was Pretend, dat in 1981 nummer 1 in de top 40 stond.