Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

L.A. The Voices niet populair op Nederlandse radiostations

09 JAN 2013

Een succesvolle cd-verkoop, platina of gouden status en toch wordt  L.A. The Voices maar weinig gedraaid op de Nederlandse radiostations.

Gordon met LA The Voices
Gordon met LA The Voices
Foto: PETER BLAUW,

Gordon noemt het een 'boycot', zo liet hij weten via Facebook.

"Luister even lieve mensen, dit wordt dus niet gedraaid in Hilversum. Geboycot op bijna alle zenders behalve de regionale omroepen. Ons album staat nu al in de top 10 van bestverkochte albums en moet over 3 weken pas uitkomen. Het is toch onwerkelijk dat er zo wordt omgegaan met mensen die zo hard werken en staan voor kwaliteit en alles geven wat ze hebben?”

Muziekplugger Pim van de Kolk, die verschillende artiesten promoot bij de radiozenders, vertelt aan dagblad Sp!ts: "Het is een moeilijke discussie. Als radiostations vinden dat de muziek die ik hun laat horen, niet past bij de zender, dan trekken wij altijd aan het kortste eind.”

Volgens van de Kolk, die ook L.A. The Voices vertegenwoordigt, ligt het niet aan het imago van de groep of aan Gordon zelf. "De muziek wordt soms te theatraal bevonden en dat past dan niet in het zenderprofiel.”

Frans van Dun, music director van Sky Radio, laat weten: "De muziek van LA the Voices valt in een heel specifiek genre, tussen pop en klassiek in. Wij zijn inmiddels echter een andere weg ingeslagen, richting moderne popmuziek. Daar valt LA the Voices niet onder; het past dus simpelweg niet meer in het format.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%