Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Warner Music

Hawaiiaans-Amerikaanse hitmaker scoort op alle fronten

Bruno Mars swingt in Ziggo Dome

09 MEI 2017 Bart Wijlaars

Dat Bruno Mars een hit kan schrijven wisten we, dat hij kan zingen en dansen als de beste ook. Tel daar een nauw passende, multifunctionele visuele omlijsting bij en iedereen snapt dat het genieten geblazen is in Ziggo Dome, waar hij dinsdagavond al op de bühne stond en woensdagavond nogmaals aantreedt.

Disco slaat deze week de maat, wordt snel duidelijk, met Finesse als showopener en daarna een van vuurwerk voorziene versie van het swingende 24k magic, waar tevens zijn laatste album en huidige tournee naar vernoemd zijn. Met Treasure volgt nog meer disco, maar dan van zijn vorige album, Unorthodox jukebox. Met de blazers en een deel van zijn band gezellig om hem heen slaat de Hawaaiiaan direct ook flink aan het dansen. Allemaal tegen een passend veelkleurig decor, dat uit niets dan licht en een immens videoscherm bestaat, maar wel de hele zaal aankleedt.

Ziggo Dome krijgt gedurende de avond nog veel meer smaken Mars te zien dan alleen disco. In Perm laat de 31-jarige horen ook hiphop te kunnen integreren in zijn muziek. In het hieropvolgende Calling all my lovelies klinkt soul door, jazz zelfs, maar mag ook de gitarist even doen alsof hij op een rockconcert speelt

In Chunky pakt hij visueel juist weer uit. Een groot deel van het podium komt omhoog, zodat een tweede bühne ontstaat, waarop enkele bandleden als in een jaren 80-clip mogen ‘schaduwdansen' tegen een helwitte achtergrond. Een transformatie die voor het gladde That's what I like in een oogwenk ook weer ongedaan gemaakt wordt.

Het tempo blijft er behoorlijk in gedurende de avond. Het zwoele, volop aan zwarte muziek door de decennia heen refererende Straight up & down, gunt het multitalent met lange halen aan de zanger in hem. Net als het mooie Versace on the floor, waarin de vergelijking met Michael Jackson nooit ver weg is.

Met onder meer Mary you, Grenade en Just the way you are geeft Mars toch zijn visitekaartje als meester hitmaker nog even af. Veelzeggend is namelijk dat op één nummer van zijn laatste album 24k magic na, hij die gehele plaat ten gehore deze tournee. Dat hij niet voor de gemakkelijkste grootste hits gaat is te prijzen. Aan de andere kant had zijn show nog wel wat langer mogen duren, zeker gezien die daverende finale waarin ook Locked out of heaven en Uptown funk voorbijkomen. Krap anderhalf uur is mager voor iemand van zijn naam en faam en het vele danswerk dat hij verzet geen excuus voor een gezonde, jonge vent als hij. Maar dat is dan ook het enige dat aan te merken is op deze supersterrenshow.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.6 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%