Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Strijdbijl met producer begraven

2 Unlimited herleeft

11 JUL 2012

Ray Slijngaard (41) en Anita Doth (40) hebben de strijdbijl met de Belgische muziekproducer Jean-Paul De Coster begraven. „We gaan opnieuw met hem samenwerken én mogen weer de naam 2 Unlimited voeren”, verklapt Anita. „Deze mijlpaal hadden we willen vieren met een optreden voor 70.000 man in Hyde Park in Londen, maar Hit Factory Live is vanwege verwacht noodweer afgelast. Maar we laten ons niet uit het lood slaan.”

„Vandaag had een symbolische dag moeten worden”, vervolgt Anita, die samen met Ray in 1996 na onenigheid over beperkte creatieve vrijheid uit de hitmachine stapte. „Het optreden in Londen was een mooie gelegenheid geweest om 2 Unlimited voor de tweede keer te beginnen. Want Engeland is het land waar het voor Ray en mij twintig jaar geleden begon. Toen Nederland ons net begon te ontdekken, stonden we in Engeland al op 2 met Get ready for this. Daarmee was onze naam wereldwijd gevestigd.”

Er volgde een stroom aan hits als Twilight Zone, No Limit, Tribal Dance, Faces en Let the beat control your body, totdat vijf jaar later onderlinge spanningen leidden tot een breuk tussen de twee zangers en hun producent. „We begrepen elkaar totaal niet”, vertelt Anita. „Misschien hadden we alles eerder kunnen bijleggen als we elkaar de ruimte maar hadden gegeven om verhaal te doen. Maar blijkbaar was nu pas de tijd rijp.”

Lees het hele verhaal in de krant van woensdag

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%