Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Bussemaker opent Top 2000

25 DEC 2015

HILVERSUM - In het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum heeft minister Jet Bussemaker (Cultuur) vrijdag kort na 09.00 uur het startschot gegeven voor de Top 2000, waarmee NPO Radio 2 traditioneel het jaar uitluidt. Ze startte de eerste plaat, Bohemian Like You van de Dandy Warhols, die op nummer 2000 staat - door Bussemaker abusievelijk de nummer 200 genoemd.

Bussemaker zei het "supergaaf" te vinden om bij het begin van de Top 2000 te zijn. Als het aan haar lag, zou het nummer You Can Go Your Own Way van Fleetwood Mac bovenaan de lijst staan. "Dat gaf mij ooit de woorden om te stoppen met een relatie. De liefde was op. Ik fietste naar mijn vriendje toe en heb gezegd: we moeten onze eigen weg gaan", aldus een openhartige minister.

Het is de zeventiende keer dat de Top 2000 wordt uitgezonden. Gerard Ekdom maakt zijn debuut als een van de presentatoren van de lijst. Hij maakte eerder dit jaar de overstap van 3FM naar Radio 2. Hans Schiffers maakt voor het eerst geen deel uit van het presentatieteam. Hij had in de nacht kunnen presenteren maar bedankte daarvoor.

De Top 2000 eindigt op oudejaarsavond met de nummer één van dit jaar, Imagine van John Lennon. Het nummer steeg naar de eerste plaats na oproepen op sociale media. Mensen vonden na de aanslagen in Parijs dat het vredespleidooi van de ex-Beatle een eerste plaats verdiende. Een andere opmerkelijke stijger in de lijst is Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij, dat opklom van 19 naar 4. Het nummer was nooit een grote hit, maar is uitgegroeid tot een klassieker bij begrafenissen en andere gelegenheden waar troost gewenst is.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.4 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 516.62
+ / - -0.58%