Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Dennis van der Geest
Dennis van der Geest
Foto: MIKE WENNEKES

In nieuwe SBS6-serie Fort Oranje: camping of krottenwijk

Dennis van der Geest naar ’rakkers en stakkers’

23 JAN 2017 Marcel Frost

Dennis van der Geest is vanaf 22 februari bij SBS6 te zien met de nieuwe zesdelige serie Fort Oranje: camping of krottenwijk.

„Fort Oranje is een camping in de buurt van Breda, ooit een 4 tot 5 sterrencamping voor families, maar nu is de plek zo’n beetje het laatste toevluchtsoord van Nederland”, zegt Van der Geest.

De huidige bewoners omschrijft hij als ’rakkers en stakkers’. „Gezinnen met grote schulden, patiënten met psychische problemen, kansarmen, criminelen, mensen die niet gevonden willen worden en seizoenswerkers, van allerlei nationaliteiten. Een aparte plek om te wonen en zeker voor kinderen bepaald geen goed oord om te verblijven.”

„Ik vind het vooral belangrijk dat dit wordt getoond. Ik had er nog nooit van gehoord en ik denk dat veel mensen niet eens weten dat zoiets in Nederland bestaat. Nee, ik ben niet bang dat het vooral ’aapjes kijken’ zal zijn. Ik heb bijzondere verhalen weten op te tekenen van mensen die ondanks alle tegenslag er nog iets van willen maken. Hoe kom je bijvoorbeeld ooit af van een schuld van 150.000 euro? Maar het is geen hulpprogramma. We volgen de ontwikkelingen en laten zien hoe moeilijk het is om er weg te komen en dat eigenlijk niemand er voor zijn plezier woont.”

Niet iedereen in Fort Oranje zit op Van der Geest te wachten. „We hebben ook wat agressie meegemaakt, maar daar schrik ik niet zo snel van”, zegt de voormalige judoka. ,,En de echt grote jongens willen geen aandacht en zoeken de confrontatie niet op.”

De reeks wordt gemaakt door het productiehuis van onder anderen Jessica Villerius, bekend van docu’s over meisjeshandel, anorexia en de doodstraf.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 518.59
+ / - -0.98%