Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Mattie Valk en Wietze de Jager.
Mattie Valk en Wietze de Jager.
Foto: ANP

’Mattie en Wietze echt weg bij Qmusic’

18 APR 2017 Marcel Frost

De geluiden dat Mattie en Wietze Qmusic verruilen voor een van de Talpa Radio-zenders (Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica) worden steeds luider.

Hoewel officieel aan beide zijden wordt gezwegen over een op handen zijnde transfer, melden ingewijden dat daar achter de schermen hard aan wordt gewerkt.

Mattie Valk en Wietze de Jager hebben een contract voor onbepaalde tijd bij Qmusic. Dat zou betekenen dat ze dat station relatief snel zouden kunnen verlaten. Alleen is het dan de vraag of ze meteen bij een nieuwe werkgever aan mogen schuiven. Bij dit soort verbintenissen is een concurrentiebeding van drie maanden tot een jaar niet ongebruikelijk.

Voor Qmusic zou het vertrek van Mattie en Wietze een zware slag zijn. Het ochtend-duo zorgt dat die zender de dag met een goed marktaandeel start. Bij Talpa Radio zouden de heren mogelijk een ochtendshow krijgen op het verder dj-loze Sky Radio.

De Telegraaf onthulde recent dat Mattie en Wietze in beeld zijn bij Talpa Radio. De heren hebben er zelfs al een rondleiding gehad. Een woordvoerster van Talpa reageerde: „Talpa Radio zou deze talentvolle dj’s graag op een van onze zenders willen programmeren. Ze hebben alleen op dit moment nog een overeenkomst met Qmusic.”

Foto: TMG

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.4 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%