Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Vermist keert onder de noemer Team Vermissingen terug bij SBS6, maar zonder Jaap Jongbloed.
Vermist keert onder de noemer Team Vermissingen terug bij SBS6, maar zonder Jaap Jongbloed.
Foto: Hollandse Hoogte

Vermist maakt doorstart op SBS6

13 AUG 2017 Marcel Frost

Vermist keert in het nieuwe tv-seizoen terug bij SBS6. Onder de noemer Team Vermissingen gaat de zender met hulp van kijkers proberen vermissingszaken op te lossen.

Vermist werd sinds de start in 1996 uitgezonden door de TROS (later Avrotros) en gepresenteerd door Jaap Jongbloed. Het programma stopte in 2014 bij de publieke omroep omdat de NPO vernieuwing wilde. Achter de schermen werken bij Team Vermissingen dezelfde mensen als bij Vermist. Jongbloed (nog steeds bij Avrotros) verhuist niet naar de nieuwe uitzendplek; wie het programma wel gaat presenteren wordt binnenkort bekendgemaakt.

De eerste aflevering is woensdag 11 oktober bij SBS6 te zien. Team Vermissingen wordt rechtstreeks uitgezonden en in de studio zit een belpanel klaar om tips van kijkers aan te nemen.

Jaap Jongbloed begreep indertijd niets van het stoppen van Vermist. In een interview met De Telegraaf zei hij in 2014: „Ook na 18 jaar is een programma niet automatisch een heilig huisje. En ik snap dat de publieke omroep minder entertainment wil brengen. Iets minder duidelijk is volgens mij waarom ook op het gebied van human interest wordt bezuinigd. En dat dan zou betekenen dat Vermist helemaal verdwijnt, vind ik onverklaarbaar. Wat wij doen is juist een taak van de publieke omroep.”

RTL had in het verleden ook belangstelling in de tv-formule: „Als Vermist wordt aangeboden, bekijk ik serieus of het bij ons zou passen”, zei programmadirecteur Erland Galjaard indertijd. „Vermist is een relevant programma. Het heeft echt een functie.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%