Nieuws/Financieel

Succesvolle crowdfundingcampagne voor Plugify

Eline Leijten en haar Plugify-team

Eline Leijten en haar Plugify-team

Anko Stoffels

Plugify heeft haar crowdfundingcampagne succesvol afgesloten. Het boekingsplatform voor muzikanten heeft in een kleine maand €745.690 binnengehaald via OnePlanetCrowd.

Eline Leijten en haar Plugify-team

Eline Leijten en haar Plugify-team

Anko Stoffels

Het oorspronkelijk doelbedrag van €200.000 werd al op de eerste dag van de campagne bereikt, waarna het doel werd bijgesteld naar een bedrag van €650.000.

Oprichter en CEO Eline Leijten is trots op het uiteindelijke resultaat. “Met het opgehaalde bedrag kunnen we Plugify in Nederland écht op de kaart zetten. Het geeft ons de ruimte om onze groeiplannen te realiseren. Daarnaast is het goed om te zien hoe crowdfunding voor mond-tot-mondreclame zorgt. Investeerders promoten Plugify binnen hun netwerk, waar direct aanvragen uit voortvloeien.”

Het platform werd afgelopen maart gelanceerd door Leijten die als zangeres van dichtbij meemaakte hoe inefficiënt de muziekindustrie werkt. "We willen het boeken van live muziek toegankelijk maken, zodat meer mensen van muziek kunnen genieten", zegt Leijten.

Zowel voor artiesten als voor boekers is het gebruik van Plugify gratis. Er moet pas worden betaald als het tot een daadwerkelijke boeking komt. De commissie van 12% ligt een stuk onder die van traditionele boekingsbureaus.

Plugify gaat de investering gebruiken voor marketing en sales, teamuitbreiding en verdere productontwikkeling.