Nieuws/Financieel

Starter van de week

Transparant over vacatures

Door Jessica Numann

Manus Aa wil werkzoekenden een realistisch beeld geven van hun potentiële nieuwe baan.

Manus Aa wil werkzoekenden een realistisch beeld geven van hun potentiële nieuwe baan.

FOTO RONALD BAKKER

Amsterdam - Als je écht wilt weten wat een baan inhoudt, heeft het vaak weinig zin om af te gaan op de vacaturetekst. Die staat veelal vol met holle termen en vage omschrijvingen. Ondernemer Manus Aa heeft een manier gevonden om werkzoekenden een realistischer beeld te geven.

Manus Aa wil werkzoekenden een realistisch beeld geven van hun potentiële nieuwe baan.

Manus Aa wil werkzoekenden een realistisch beeld geven van hun potentiële nieuwe baan.

FOTO RONALD BAKKER

Het idee voor Spielwork ontstond toen Aa zijn carrière als fiscalist bij advocatenkantoor Loyens & Loeff wilde beëindigen en de banenmarkt bestudeerde. ,,Het viel me op dat vacature-omschrijvingen een boel te wensen overlaten. Jong en dynamisch. Wat is dat? Pas ik daarbij? Omschrijvingen zijn puur tekstueel, de termen generiek en er staan verkooppraatjes over wintersport en vrijdagmiddagborrels. Maar we weten allemaal dat werk niet alleen leuk is. En daar moeten we transparant over moeten zijn.”

Aa ruilde zijn status als werkzoekende in voor die van ondernemer. Het avontuur begon met het uitzetten van een vragenlijst naar hoogopgeleide starters en yuppen. De belangrijkste conclusie: vacatures tonen niet wat je nu eigenlijk doet op een dag. Daardoor is de kans op een mismatch groot, en het vervangen van een vertrekkende werknemer kost het een bedrijf tussen de €30.000 en €100.000.”

De details van een functie worden vaak voor tijdens het sollicitatiegesprek bewaard, maar dat is volgens Aa juist het probleem. ,,Dan zijn er al uren tijd verspild aan een motivatiebrief, de selectie, correspondentie en het gesprek zelf.” Vervolgonderzoek van Spielwork onder zo’n tweehonderd recruiters en hr-managers legde de oorzaak hiervan bloot: vanwege tijdsgebrek besteden zij nauwelijks aandacht aan vacatureteksten. ,,Toen werd duidelijk dat ik mij daarop moest gaan richten.”

En wat is dan een goede vacature? Uit Aa’s enquêtes en vijftig jaar wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze visueel, concreet en eerlijk moet zijn. Spielwork gaat zelf de werkvloer op om videobeelden van de sfeer en cultuur vast te leggen. Ook wordt er een weekagenda en praktijkvoorbeeld toegevoegd op basis van een gesprek met een werknemer die in de functie zit. Het salaris, het aantal werkuren en toelichting van minder leuke aspecten zorgen voor de nodige transparantie. ,,In Nederland ligt de nadruk erg op wat de sollicitant moet kunnen, en ook die vereisten zijn vaak onnodig nauw.”

Spielwork bestaat momenteel uit acht man. De klantenkring groeit, het bedrijf werkt momenteel vooral met corporates, waaronder Nespresso, TNT, KPN en Sodexo. Zij betalen een maandelijkse fee, want hun vacatures moeten constant kunnen worden geupdate. In de toekomst wil Aa zich ook op kleinere bedrijven richten en uitbreiden naar landen die vergelijkbaar zijn met Nederland.