Nieuws/Financieel

Superbelegger Buffett in banken

Amsterdam -

Miljardair-investeerder Warren Buffett heeft zijn hele belang in industrieel conglomeraat General Electrics verkocht. Zijn miljardenfonds Berkshire Hathaway ging in banken en financieel dienstverleners.

Dat blijkt uit de meldingen van Berkshire Hathaway bij de toezichthouder. De investeerder stak onder meer geld in Synchrony Financial, de verzelfstandigde financiƫle divisie van General Electric, en in Bank of New York Mellon.

Buffetts stappen in aandelen worden altijd scherp gevolgd vanwege zijn successen als belangrijke signalen voor ontwikkelingen in beleggingen.

Buffett is voorstander van het aankopen en nooit meer verkopen van een fonds. Daar ziet Buffett nu vanaf. Hij kocht de stukken General Electric, een van de grote fondsen van Wall Street, in delen aan. Buffett verkocht 10,6 miljoen in juni aandelen, een positie van ten tijde van de melding $315 miljoen omvang. De belegger gaf GE steun tijdens de kredietcrisis met een lening van $3 miljard. In ruil kreeg hij de aandelen. Deze lening heeft Buffett volgens de Wall Street Journal $1 miljard winst opgeleverd.

Zijn fonds vergrootte ook het belang in autobouwer General Motors. Zijn belang ging met 20% omhoog tot in totaal zestig miljoen aandelen.