Nieuws/Financieel

’ING meest duurzame bank ter wereld’

STOFFELS, ANKO

AMSTERDAM - Van de 395 grootste banken ter wereld, is ING het meest duurzaam van allemaal. Dat concludeert althans Sustainalytics, wereldleider op het gebied van duurzaamheidsonderzoek.

STOFFELS, ANKO

Het onderzoeksbureau houdt jaarlijks de duurzaamheid van 395 banken tegen het licht. ING kreeg dit jaar een score van 86 uit 100. Hiermee klimt de Nederlandse bank naar de eerste plaats in de eindlijst. Opvallend genoeg werd ING vorig jaar met een hogere score van 88 nog derde.

Het Scandinavische Nordea Bank bezet met 76 punten de tweede positie, voor Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (70 punten) uit Spanje. Volgens ING is de score in het onderzoek belangrijk, omdat veel beleggers hun besluitvorming zouden baseren op de analyses van Sustainalytics. „Je ziet dat er naar heel veel aspecten gekeken wordt. Daarom is het zo belangrijk dat duurzaamheid in alle onderdelen van het bedrijf is geïntegreerd”, reageert Léon Wijnands, global head Sustainability bij ING.

In Nederland scoren ASN en Triodos doorgaans hoog in onderzoek over duurzaamheid, zoals die door de Eerlijke Bankwijzer. ING volgt als grootbank op korte afstand.