Nieuws/Financieel

AEX zwakjes, Wall Street blijft rond topzone

Door Guy Boscart

1 / 5

Guy Boscart

De beurzen blijven sterk liggen, de olie herpakt zich vanaf de bodem en de euro loopt wat op deze week. Wall Street blijft nieuwe records aan elkaar rijgen met een minimaal verval tussendoor, wel blijft onze AEX index achter op de andere beurzen. De AEX moet eerst door de zware weerstand tussen de 455 en 458 punten zien te geraken om echt uit te breken...

1 / 5

Guy Boscart

Marktanalyse:

Een klein verval gisteren op de beurzen, het begon al in Azië waar de Nikkei een stap terug moest, later volgde Europa met in de avonduren Wall Street dat ook een stap terug moest. Wall Street verloor dan wel tot een halve procent maar dat doet weinig tot niets aan de recordreeks die daar gaande is, alle 3 de belangrijke indices (S&P, Dow en Nasdaq) blijven sterk en dicht bij hun hoogste stand ooit. Zoals ik al een paar keer heb aangegeven verwacht ik daar pas een einde aan de reeks als er een dolle dag met meer volume voorbij komt, dan moeten ze alle 3 een sessie met 2 tot 2,5% omhoog gaan om daar een hoge top neer te zetten die kan worden verkocht door de slimme traders die daar dus op wachten om shorts in te kopen. Nog wat geduld, het kan best nog een tijdje duren voor het zo ver is. Tot dan krijgt ook Europa de tijd om zich te verbeteren, de AEX blijft achter maar zou hierdoor een inhaalslag kunnen maken al moet onze index wel eerst door die 456-458 punten zien te breken.

Gisteren was er weinig nieuws te melden, wel wat cijfers die voorbij kwamen waaronder de ZEW index in Duitsland die goed was, later kregen we nog bouw en inflatiecijfers op Wall Street en die vielen iets tegen. Opvallend blijft de olieprijs die verder doorstijgt, zo komen we plots weer heel dicht bij de 50 dollar voor een vat Brent. Vandaag komen er weinig cijfers, alleen kijkt men uit naar de FOMC meeting minutes ofwel een verslag van de laatste FED vergadering. Dat kan de markt mogelijk een impuls geven na 20:00.

Verder is er weinig nieuws te vertellen behalve dat de beurzen er nog steeds sterk uitzien en dat er behalve wat winstnemingen er weinig verval op zit. We blijven omhoog kijken tot het tegendeel zich ontplooit, we hebben dan nog alle tijd om over te schakelen naar short posities. Met de markt meegaan dus, alleen dan kan men overleven bij de huidige omstandigheden.

Technisch Blok:

De AEX zette eerst door tot de 455-456 punten waar de eerste weerstand wacht maar de index moet wat inleveren, het blijft wachten tot de index uitbreekt en ook boven de 458 punten geraakt. Boven die 458 punten ligt de weg open richting de 470-472 punten, de kans op een uitbraak is ondanks de terugval groter aan het worden nu de DAX al de zware weerstand achter zich liet en doorzet omhoog en omdat Wall Street op recordrace blijft. Steun nu de 450-451 punten, later de 448 punten. Onder de 448 komt de 444 punten als steun in beeld, pas daaronder kan het breken. De DAX wist vorige week dinsdag door de zware weerstand te breken, de 10.470-10.500 punten werd met geweld doorbroken. Deze uitbraak opent nu de deur richting de 10.820 punten waar de volgende hindernis wacht, later kan de DAX mogelijk doorstoten richting de 11.000 en zelfs tot de 11.400 punten. Steun nu de 10.475 punten ofwel de weerstand waar de DAX dinsdag door wist te stoten. Later de 10.400 en de 10.250 punten als steun. Het is de vraag of men de index nu die is uitgebroken ver terug zal laten vallen, ik verwacht eerder nieuwe toppen nu de DAX los is geraakt uit de lange downtrend.

Wall Street blijft dicht bij de All Time Highs, weinig weerstand meer nu bij de S&P 500. We kunnen het volgende doel rond de lijn over de toppen leggen, dat zou nu rond de 2195-2200 punten uitkomen. Later loopt die lijn gestaag op richting de 2210 en 2220 punten. Steun nu eerst de 2175 met later de 2150 en de 2135 punten, pas onder die 2120 ziet het er voor de S&P 500 slecht uit. De Dow Jones blijft net als de S&P 500 dicht bij de hoogste koers ooit, de weg blijft open liggen naar meer. Weerstand nu eerst die 18.750 punten, daarna letten we vooral op het nieuwe ronde getal 19.000 punten. Steun nu de 18.350 (oude top), daaronder nog een sterke steun rond de 18.230 punten. De Nasdaq doet hetzelfde, even een stapje terug na de nieuwe All Time High, boven die ATH nu weerstand rond de 5275 en de 5320 punten, later is er een overshoot tot de 5500 punten mogelijk. Steun nu eerst de 5175 met later de 5132 punten.

Zie ook de grafieken van de AEX, de DAX, de S&P 500, Dow Jones en de Brent Olie.

 

 

Trading ofwel adviesdiensten:

We hebben deze week 10 AEX punten binnen kunnen halen met een long op de AEX index via AEX Systeem Trading waar we nu op €7547 winst staan dit jaar. We doen dat men MAX €1500 inleg, gaan voorzichtig te werk en proberen lange trajecten mee te pakken.

Via dit systeem beperken we door de lage inleg meteen ook de grote risico's zodat het voor iedereen leuk blijft om mee te doen. Meedoen met onze adviesdiensten kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop/marktplaats.html waarvoor u zich kunt inschrijven via de aanbieding die loopt tot 1 OKTOBER vanaf €39 ... U komt dan meteen op de lijst te staan zodat u mee kunt doen met de acties van deze week ...

Euro-dollar:

De euro liet een spike omhoog zien gisteren tot rond de 1,13 dollar, een uitbraak boven de 1,125 dollar weerstand. Vanmorgen komt de munt weer terug tot dat niveau met kansen dat de tradingrange 1,105-1,125 dollar weer wordt opgezocht. De kans op een verdere stijging zit er ook in maar op dit moment verwacht ik dat niet. Weerstand nu de 1,13 tot 1,135 dollar met daar net boven de 1,14 dollar.

Brent olie:

De olie pakt nu echt door en breekt door de zware weerstand, een slot boven de 48 dollar is heel sterk, nu moet blijken of de Brent kan doorstoten richting de 50 dollar of niet. Steun nu de 46-46,5 dollar met daaronder de 44 en 42,5 dollar. We staan al een behoorlijk eind boven de bodem van deze maand die werd gemaakt op 41,5 dollar. Door de uitbraak is de kans vrij groot dat de olie door kan stoten tot de 51-52 dollar, zolang de olie kracht omhoog kan blijven ontwikkelen dan blijft deze richting aanhouden. Het is woensdag, dus vanmiddag rond 16:30 krijgen we de voorraden uit de VS nog, dat brengt de olie vaak in beweging.

Guy Boscart

Market Timer & Technisch Analist

Oprichter en eigenaar van de beurswebsite www.usmarktes.nl