Nieuws/Financieel

<p><span class="cci-TypographyTag">SOCIALE ZAKEN</span> Edel Events verbindt mensen</p>

Maatschappelijk hip siert de wijk

Door Jessica Numann

Amsterdam - De heren van Edel Events in het steeds kleurrijkere Amsterdam-West willen met horeca, evenementen en creatieve concepten mensen verbinden én de wereld een beetje mooier maken.

Edel is in de loop der jaren een begrip geworden in stadsdeel De Baarsjes, maar ook in de rest van de stad. Begonnen als restaurant in het oude schoolgebouw Het Sieraad is het bedrijf uitgegroeid tot een plek waar van alles gebeurt. Oprichters Daan Rohde, Melvin Kruin en Onno Eijkelhof ontmoetten elkaar ooit bij cultureel centrum Winkel van Sinkel in Utrecht. ,,Dat kunnen wij beter en groter, zeiden we toen tegen elkaar”, aldus Rohde. En zo geschiedde.

De onderneming had meteen een sociale pioniersfunctie in de wijk, waar steeds meer yuppen hun nest bouwen. ,,We wilden een restaurant waar alle verschillende mensen uit de buurt bij elkaar komen”.

Later ging Edel de begane grond van Het Sieraad exploiteren en kiest daar heel bewust voor concepten met een cultureel, maatschappelijk en commercieel doel. Edel Events organiseert festivals en feestjes, maar ook duurzaamheidscongressen, banenmarkten met het UWV en was mede-organisator voor Rave for Humanity: een housefeest waarvan de hele opbrengst naar vluchtelingen is gegaan.

Edel probeert energie, afval en de herkomst van de ingrediënten zo milieuvriendelijk mogelijk te regelen. En dat lukt aardig: ,,We hebben zelfs een duurzaamheidscertificaat. Voor een evenementenlocatie is dat best zeldzaam”, vertelt Rohde trots. ,,De volgende stap is het internationale keurmerk Green Key binnenslepen.

Door Jessica Numann