Nieuws/Financieel

'Brunel ziet het tij keren'

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel staat voor betere tijden, dankzij verbeteringen op de energiemarkt en in Duitsland. Dat stelt KBC Securities in een donderdag verschenen rapport, waarin het advies en het koersdoel voor Brunel werden verhoogd.

Het beleggingsadvies ging van hold naar buy, terwijl het koersdoel werd opgevoerd van 18 euro naar 22 euro. Volgens de analisten van KBC is het bedrijf ,,klaar om terug te slaan in al zijn markten''. Daarbij keert het tij volgens de kenners in het Energie-segment, heeft de Duitse tak de organisatorische problemen achter zich gelaten en staat de Nederlandse divisie er goed voor.

KBC denkt dat Brunel over het huidige jaar, ondanks waarschijnlijk niet echt inspirerende prestaties, met een exceptioneel dividend naar buiten kan komen. Voor de komende jaren voorzien de marktvorsers ook een groei van de winst per aandeel van meer dan 20 procent.

Brunel opent op 19 augustus voorbeurs de boeken over het tweede kwartaal van 2016. Het aandeel sloot woensdag op 18,18 euro.