Financieel/Ondernemen

Anderhalve ton voor supersimpele echo-oplossing

De Eindhovense medische startup Usono heeft 176.000 euro groeigeld opgehaald. Het bedrijf ontwikkelt een een oplossing om echografie handsfree in te zetten.

Met dit bedrag van investeringsplatform Leapfunder is het doel van €150.000 om het product naar de markt te brengen ruimschoots gehaald. Usono heeft een verstelbare bevestigingsband en houder ontwikkeld waarmee een echo-apparaat gefixeerd kan worden. Zo kunnen interne organen en spieren langdurig en secuur in beeld gebracht kunnen worden en hebben cardiologen beide handen vrij. De oplossing maakt vele bestaande onderzoeken en procedures beter en makkelijker en biedt daarnaast zelfs nieuwe mogelijkheden voor onderzoek.

Usono is alumnus van HighTechXL, de accelerator die zich richt op het versneld laten groeien van hightech-innovaties, gevestigd in Eindhoven. Ook is Usono gevestigd in de Health Innovation Campus Incubator bij het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Het bedrijf richt zich in eerste instantie op cardiologie en Intensive Care, maar er wordt ook gekeken naar toepassingsmogelijkheden in andere specialismen.

Er lopen inmiddels ook gesprekken met ziekenhuizen in het buitenland; in België zijn al twee tests uitgevoerd in Geel en Hasselt. Na de Benelux verwacht Usono in Duitsland, Engeland en Scandinavië te kunnen verkopen.

Lees hier het Starter van de Week-artikel over Usono