Financieel/Geld

Nederland meldt zich in kopgroep lage btw

Door Redactie DFT

De boodschappen worden duurder.

De boodschappen worden duurder.

HOLLANDSE HOOGTE

Amsterdam - Met een verhoging van het lage btw-tarief naar 9% komt Nederland in de kopgroep van Europa. Alleen Letland zit met 12% fors hoger. Verder durven EU-lidstaten niet verder te gaan dan 9,5 of 10%, blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

De boodschappen worden duurder.

De boodschappen worden duurder.

HOLLANDSE HOOGTE

Daar staat tegenover dat in bijvoorbeeld Italië, Groot-Brittannië en Portugal het lage btw-tarief niet boven de 5% komt. En belangrijker: Duitsland (7%) en België (6%) heffen straks minder btw op levensmiddelen dan wij. Dat betekent dat winkeliers in het oosten en zuiden van ons land mogelijk omzet zien weglekken naar hun concurrenten aan de andere kant van de grens.

De btw-verhoging is in de plannen van de nieuwe regeringscoalitie onderdeel van een veel grotere belastingvormgeving. Zo wordt de inkomstenbelasting versimpeld tot een systeem van twee schijven, en gaan de hypotheekrenteaftrek en het eigenwoningforfait omlaag. Ook daalt voor ondernemers de vennootschapsbelasting.

b.ooyen1222
10 okt. 2017 00:34

Wij willen alles,goed leger,goed politiecorps,uitstekende zorg,goede wegen,het liefst alle gezinnen 2 autos een voor ma een voor pa ,goede trein en busverbindingen,allemaal eigen huis,goede sociale voorzieningen,flexwerkers die door de crisis op straat zijn gekomen goed behandelen,liefst zo goedkoop mogelijke boodschappen etc.etc. Lekker allemaal naar Duitsland en Belgie boodschappen doen maar vergeten dat in Belgie en Duitsland wel andere normen zijn betreffende een eigen huis ( kopen en renteaftrek),ga er dan wonen. Allemaal een mening maar geen verstand om in het landsbelang financien te regelen.Niemand die denkt aan de krankzinnige staatschuld die we hebben. Alles moet wel betaald worden en ergens vandaan komen.En maar schelden als iets niet goed geregeld is.Vooral Belgie en Duitsland helpen met ook een( wat lagere) btw afdracht.Vooral doen,alleen aan jezelf denken.Alle Amsterdammers in Duitsland en Belgie inkopen gaan doen. Wat een lulkoek allemaal.

dirk1631
09 okt. 2017 17:14

Hoe kan je dit beleid nog vertrouwen. De onderkant over de cijfers hoor je niets naar buiten. Dit is de adder onder dit vertrouwen?

hveck
09 okt. 2017 16:05

Motto nieuwe coalitie: ’Vertrouwen in de toekomst’ Daar heb ik ook vertrouwen in als deze nieuwe coalitie voor het einde van dit jaar is opgestapt!

joep19788456
07 okt. 2017 13:39

pffff daar gaan we weer,ik zit er nu toch ook echt aan te denken om voortaan in belgie te gaan shoppen al is het 35 minuten rijden voor me,laatst in de vakantie dagje belgie gedaan en de prijs voor een liter benzine scheelt al iets meer dan 30 cent en laat staan de rest en dan erbij het verschil word alleen maar groter zo,zodra het hier duurder word ga ik lekker over de grens shoppen.

Jp T
07 okt. 2017 09:02

De grote bedrijven ontspringen weer de dans door geen belasting te betalen. De kleine ondernemer is net als de gewone man weer de pineut. Bedankt VVD, CDA en D66 stemmers. Kiezersbedrog. Deze stemmers hebben helemaal niets te klagen.

HANS 1950
07 okt. 2017 01:04

Alweer een reden meer om naar Duitsland te gaan en daar boodschappen te doen zoals benzine tanken, (alcoholische)dranken en nu weer nog meer voordeel bij de eerste levensbehoeften. Het voordeel wordt nu nog steeds groter!