Financieel/Geld

Verhogen eigen risico zorg loont

— null

Amsterdam - Wie bij zijn basiszorgverzekering het verplichte eigen risico verhoogt met € 500, krijgt daar in 2017 meer premiekorting voor dan in 2016. Dat meldt financiële vergelijkingssite Geld.nl

“Voor de zorgverzekering van 2017 krijg je gemiddeld € 233 korting op de premie per jaar. In 2016 was dit nog € 213”, aldus Amanda Bulthuis van Geld.nl.

Deze stijging komt vooral door de verzekeringen die vallen onder maatschappij Achmea, zoals Avéro Achmea, Prolife en Zilveren Kruis Achmea, die de korting voor een maximaal eigen risico van € 885 hebben verhoogd.

Deze labels bieden bij dit eigen risico € 20 premiekorting per maand. De reden die Achmea hiervoor geeft, is dat zij de korting meer gelijk willen trekken met de rest van de markt.

Goedkoopst

Ondanks de verhoging van de korting, zijn de labels van Achmea niet het goedkoopst bij een maximaal eigen risico. De goedkoopste basisverzekering bij een maximaal eigen risico van € 885 is de Gewoon Zekur polis van Univé-label Zekur met € 77 per maand. Daarna volgt de Zelf Bewust Polis van De Friesland Zorgverzekeraar met € 77,95 per maand.

Het verhogen van je eigen risico is vooral interessant voor mensen die niet of nauwelijks zorgkosten maken.