Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: nickvinckier.be

Dit doet 21 dagen zonder vet, suiker en alcohol met je lijf

24 FEB 2016

Makkelijk was het niet, maar hij heeft het toch mooi geflikt. Nick Vinckier (25) leefde 21 dagen zonder suiker, vet en alcohol. Het resultaat is niet mis.

We kennen de Belg nog van vorig jaar, toen hij de nodige roem vergaarde met zijn #100dagenzonderalcohol-challenge. Maar, zo schrijft hij op zijn site, 'het begon een klein beetje afgezaagd te worden om die dude te zijn die 100 dagen geen alcohol dronk'.

Beachbody

De Vlaming speurde het internet af voor een trainingsprogramma dat hem tot het uiterste zou drijven. Hij besloot mee te doen met het 'Bizzy Diet 21-Day Fitness Plan', door Nick omgedoopt tot de #21dayschallenge.

Niet alleen alcohol, ook suikers en vetten zijn voor deelnemers uit den boze. Maar, dan heb na 21 dagen wél een 'superstrakke beachbody', luidt de belofte.

Nick nam de proef op de som. Hij gooide zijn voedingspatroon om en volgde daarnaast een intensief trainingsprogramma. Uiteindelijk viel de bikkel bijna tien kilo af, er bleef nog circa tien procent lichaamsvet over. Maar, makkelijk was het niet.

Duur grapje

'In vergelijking met dit was honderd dagen geen alcohol drinken peanuts', schrijft hij in zijn blog. 'Daarnaast kost gezond eten bakken met geld. Ruim vijfhonderd euro per maand om -alleen- gezond te leven tegenover een goede 250 euro om met twéé onze buikjes te vullen met ‘gewone’ en/of ongezonde stuff. Het kost dus vier keer zo veel om gezond te leven.'

Desondanks was het alle moeite waard. 'Al is drie weken afzien toch lang genoeg.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.1 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Gezondheid
E-health
Zorg&Gezin