Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Zondag 20 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
De dames lachen vrolijk op de foto vlak voor hun arrestatie
De dames lachen vrolijk op de foto vlak voor hun arrestatie
Foto: Politie Peru

Dubieuze foto's van drugsmeisjes uit Ibiza

20 AUG 2013

Lima - Groot Brittannië is in de ban van de drugsmeisjes Melissa Reid en Michaella McCollum. Werden de twee bedreigd, of probeerden ze vrijwillig elf kilo coke vanaf Peru naar Madrid te smokkelen? Foto's van de dames spreken niet in hun voordeel.

Voor de arrestatie
Voor de arrestatie
Foto: Politie Peru
Na de arrestatie
Na de arrestatie
Foto: AP
Shane Knowless heeft zijn missende oog op zijn borst getattoëerd
Shane Knowless heeft zijn missende oog op zijn borst getattoëerd
Foto: Shane Knowless MySpace

De Ierse en Schotse dames (20 en 19) waren afzonderlijk van elkaar op werkvakantie in Ibiza, waarna ze plotseling werden vermist. De dames doken pas twee weken later weer op, wegens een arrestatie voor drugssmokkel door de Peruaanse politie. De dames zeggen gedwongen te zijn, maar de politie denkt dat de dames zich hebben laten verleiden door het geld en de luxe.

Tong uitsteken

De vermeende bedreiger van de twee, Shane Knowless, staat in Ibiza met een tong uitstekende Melissa op de foto. De foto blijkt geen toeval te zijn. Melissa staat op een volgende foto - in een andere outfit, dus waarschijnlijk op een andere avond - vrolijk lachend met Knowless op de foto. Ze lijkt zich allerminst bedreigd te voelen.

Melissa zegt tegen de Peruaanse politie dat het anders ligt. Ze ontmoette de door haar omschreven als 'charming' Shane Knowless - hij mist een oog door een gevecht met een beruchte crimineel en heeft zijn halve borst vol getattoëerd - tijdens een feestje, waarna hij haar mee nam naar zijn appartement. Daar dwong hij haar om met een meisje dat ze amper kende, Michaella McCollum, naar Peru te vliegen, om terug te komen met 11 kilo coke. Waarde van de bagage: bijna 2 miljoen euro.

Too good to be true

Nieuw opgedoken foto's uit Peru doen echter anders vermoeden. De twee poseren lachend met een biertje en staan op een balkon met prachtig uitzicht, de dag voor ze gearresteerd worden. Volgens hen werden ze gedwongen te lachen op de foto, maar waren ze in werkelijkheid doodsbang.

Dat strookt absoluut niet met de verklaring van een taxichauffeur. Hij zegt de dames drie dagen rond gereden te hebben in Lima naar dure winkelstraten, waar ze uren later terug kwamen naar hem met tassen vol spullen. Ze zongen liedjes met teksten als 'too good to be true' en zagen er gelukkig uit. Hij gelooft niet dat de dames onschuldig waren. "Ik dacht dat ze gewoon erg verwend waren, maar nu komt de aap uit de mouw. We zien dat hier zo vaak."

Eruit stappen

Een schoolvriendin van Melissa zegt voor de arrestatie een bericht te hebben ontvangen: "Ik kan me nu niet terug trekken. Ze zullen me vermoorden." De vriendin zegt dat ze had gevraagd of ze de politie zou waarschuwen. Na de arrestatie stuurde Knowless een tweet de wereld in: "Sommige meisjes zijn zo naïef."

Deze dagen is het voorproces van de dames, waarin ze horen wat hun strafeis zal worden. Als de dames bekennen, zal deze beduidend lager zijn dan wanneer ze blijven ontkennen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.6 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
');"> ">

Pilote Lindy heeft talenknobbel
Pilote Lindy heeft tienduizenden volgers op Instagram en maakt ook video’s! Vandaag oefent zij haar...

Meest gelezen op Telegraaf.nl

Telegraaf | Buitenland | Binnenland | Prive | Digitaal | Telesport | Vrouw | DFT | Film en Uitgaan | Vrij | Autovisie | Gezondheid |