• MijnBedrijf
  • Starter van de Week
  • Familiezaken
  • ZZP
  • Geld & Zaken
  • Branche in beeld
  • Personeel
  • Columnisten
  • Mijn Vraag
  • Premium
Starter van de Week | 29 jul 2014, 05:30

Nieuwe wending in vrijetijdsbranche

Het plannen van een familiedag, bedrijfsuitje of vrijgezellendag kan heel veel tijd in beslag nemen. Vaak ben je uren aan het zoeken op websites naar een originele invulling. Dat kan anders, dachten de jongens achter Broky, die deze maand online gingen met hun concept.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 22 jul 2014, 05:30

Oude kleding krijgt hip tweede leven

Bijna 10 jaar woonde ze in Parijs en werkte ze voor modemerk Balenciaga. Daarna nam Willemien Ruys (38) een berg kleding mee terug naar Nederland. Prachtig spul, maar niet tijdloos. Ze zette dan ook regelmatig de schaar in de kledingstukken om ze ’modeproof’ te houden. Nu wil ze met Remade-To-Wear het hergebruik van kleding aan anderen leren door middel van workshops, maar ze heeft ook een kledinglijn, geeft advies en maakt theaterkostuums.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 14 jul 2014, 19:45

Starter van de week

Alle kortingskaarten vervat in één pas

Kassakorting kunnen krijgen maar de juiste pas niet bij je hebben, de tiende koffie gratis maar je stempelkaart vergeten. Voor veel mensen zijn dit herkenbare situaties. Het frustreerde John Staunton (32) en hij bedacht een mogelijke oplossing: één pas voor alle kortingskaarten.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 07 jul 2014, 19:45

DFT ONDERNEMEN

Start-up wil kantoren verduurzamen

„We willen de wereld iets beter achterlaten dan we hem hebben gevonden. Dus beginnen we bij één van de grootste vervuilers: het bedrijfsleven.” Aan het woord is Dylan Pels (24), oprichter en eigenaar van WorksECO, een start-up die de kantoormarkt wil verduurzamen.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 03 jul 2014, 09:20

Boedels op waarde schatten

Verhuizen naar iets kleiners, of de woning van een overleden familielid leeghalen: het kan een lastige en emotionele klus zijn. Waar te beginnen? Is dat kastje nog wat waard? En die vaas? Als er een opkoper wordt ingeschakeld, belanden vaak veel spullen bij het grofvuil. Broer en zus Dorus en Minke Nelissen (28 en 30) van Boedels & Co konden dat niet aanzien en gaan voor een andere werkwijze. ,,Weggooien is zonde!’’

 Lees verder
 

Starter van de Week | 24 jun 2014, 05:30

 Hardlopen via De Atleetfabriek

Fleur Mulders deed vier jaar lang onder andere de marketing voor het bedrijf Heineken toen ze in die periode besmet raakte met het hardloopvirus. Ze deed regelmatig aan hardloopevents mee en overtuigde menig collega om ook de hardloopschoenen aan te trekken. Op een dag bedacht ze een plan om ziekteverzuim tegen te gaan op de werkvloer door middel van hardlopen, wat uiteindelijk de basis legde voor haar onlangs opgezette bedrijf De Atleetfabriek.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 17 jun 2014, 13:31

Winkel schenkt louter troost

Boeken, Boeddhabeelden, knuffels, chocola, sieraden, kaarten, je vindt het allemaal bij SchenkTROOST, een winkel vol troostcadeaus in Alkmaar. Maar naast het shoppen voor een presentje voor iemand die wel wat aandacht kan gebruiken, kun je bij SchenkTROOST ook terecht voor een kopje koffie – een bakkie troost – met zelfgebakken taart en een praatje met oprichter en eigenaar Dorine Dokter (46).

 Lees verder
 

Starter van de Week | 10 jun 2014, 13:42

Wijncursus via de brievenbus

Wijn drinken is hip, maar voor velen is de wijnkaart een onbegrijpelijke lijst met sjiek klinkende woorden. We willen er allemaal wel verstand van hebben, maar cursussen zijn vaak duur en kosten veel tijd. Met NIP, een kleine wijncursus in een doosje, hopen Maaike van de Wetering (28) en Marloes Janssen (28) de leek een beetje op weg te helpen.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 03 jun 2014, 14:47

Kip en ei terug in de stad

Kippen houden is een eitje, stelt ondernemer Olivier Wegloop. De ondernemer zette onlangs het bedrijf Kipster op, waar particulieren, bedrijven, sportverenigingen, scholen en instellingen kippen inclusief een ren kunnen kopen of huren. „Het is mijn droom dat in iedere stadswijk kippen worden gehouden die eieren leveren aan de mens, een stukje natuur terug in de stad.”

 Lees verder
 

Starter van de Week | 27 mei 2014, 00:00

Leeg winkelpand wordt billboard

Lopend door de binnenstad van Groningen viel het de studenten communicatie Thimo Bons (25) en Ramon Lukkien (27) op hoeveel winkelpanden er leeg stonden en hoe zonde dat eigenlijk was. Want waren die grote ramen niet de perfecte advertentieruimte?

 Lees verder
 

Starter van de Week | 20 mei 2014, 11:31

Kleurrijke verhalen als businessmodel

Waarom zou een student de wereld over willen vliegen om vogels te spotten, waarom wil een bodybuilder zo gespierd mogelijk zijn en wat is er zo leuk aan strips tekenen? Ondernemer Sebastiaan Wubben (30) wil met zijn bedrijf Blancolour mensen over hun bijzondere leven laten vertellen tijdens workshops. ,,Bijzonder is dat het bij Blancolour ook om de persoon gaat, niet alleen het ’kunstje’.”

 Lees verder
 

Mijnbedrijf | 13 mei 2014, 00:00

Starter van de week

Eerlijk vlees in Sneek

Martin de Rapper en Miriam Brattinga openden vlak voor de Pasen de deuren van slagerij Oosterpoort in Sneek. Dat hun zaak zo snel al zo goed zou lopen hadden de ondernemers niet gedacht.

 Lees verder
 

premium | 06 mei 2014, 00:00

Mannen in de babyverzorging

Jochem Hes en Sjoerd Trompetter, die elkaar nog kennen uit hun studententijd, speelden al met het idee om samen te gaan ondernemen toen ze beiden kort na elkaar vader werden. „Er ging opeens een hele nieuwe wereld voor ons open. We zagen dat er op het gebied van babyverzorging weinig kwaliteit op de markt was en besloten in dat gat te springen.” Het idee voor NAÏF Babycare was geboren.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 29 apr 2014, 00:00

Veilige ruilplek concertkaartjes

Het festivalseizoen komt eraan, en dat is goed nieuws voor de heren van TicketSwap: een digitale marktplaats voor tweedehands e-tickets voor feesten, concerten en festivals. Het systeem is veilig, want alle kaartjes én de verkopers worden van tevoren gescreend. Nooit meer gehannes met vreemden in je huis en oplichterij.

 Lees verder
Bevat:
 

Starter van de Week | 22 apr 2014, 14:17

Verrassende daghap met passie

Ze had hiervoor een baan als directiesecretaresse bij een accountantskantoor en qua boekhouding komt dit Natasja Kilerciyan als nieuwbakken ondernemer tegenwoordig heel erg goed uit. Toch staat ze het liefst in de keuken van haar bedrijf Natrik´s Cuisine, waar ze eten maakt met passie.

 Lees verder
 


21.1 °C
ZO3
 
files 115
124 km.
Beurs AEX
AEX 398.56
+ / - -1.42%
Mijnbedrijf
OverGeld
DFT

Cao-partijen moeten zich niet bemoeien met zzp'ers


Verstuur