• MijnBedrijf
  • Starter van de Week
  • Familiezaken
  • Grensverleggers
  • ZZP
  • Geld & Zaken
  • Branche in beeld
  • Personeel
  • Columnisten
  • Mijn Vraag
Starter van de Week | 16 sep 2014, 05:30

’Rijk word ik er niet echt van’

Een prachtig vervoermiddel voor ouder en kind. Dat is hoe Dirk Beugelaar de bakfiets ziet. Het kind heeft ruim blikveld en zit veilig in het zicht van de bestuurder. Maar hij weet ook hoe duur deze fietsen zijn en dat jonge gezinnen diep in de buidel moeten tasten om zo’n fiets aan te schaffen. Daar ligt bij gezinnen die het niet breed hebben nou net het probleem, vaak kunnen zij de aanschaf van zo’n nieuwe fiets niet betalen. Usedbakfiets.nl kan dan helpen.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 10 sep 2014, 19:30

Starter

Mixformule voor ouders en kinderen

Een plek waar je koffie kunt drinken met vrienden terwijl je kinderen vermaakt worden met een knutselworkshop, een peuterdansles of zich vermaken in de kinderhoek. Voor veel ouders klinkt dat als muziek in de oren. Sabine Groen, zelf moeder van twee zoontjes, begrijpt dat als geen ander.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 03 sep 2014, 16:30

Starter van de week

Nieuwe app helpt student

Colleges, tentamens, vrienden, hobby’s: het vergt flink wat planning van een student. En een rammelend werkplan is volgens de heren van StudyGrasp de belangrijkste reden dat studenten onnodig vertraging oplopen. Met hun studietool scheppen de ondernemers orde in de studentenagenda’s en hopen zo het aantal behaalde diploma’s te gaan opschroeven.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 26 aug 2014, 05:30

Duurzame fietsenwinkel

Terwijl de fiets flink wordt gepromoot als milieuvriendelijk vervoermiddel, tegenover die milieuvervuilende auto’s, vragen maar weinig mensen zich af hoe duurzaam zo’n fiets wordt geproduceerd. Dat kan anders, dacht de Arnhemse Jasper Meijerink. Hij opende een fietswinkel waarbij hij ’kleine’ merken aanbiedt die zoveel mogelijk milieuvriendelijk worden geproduceerd: Cyclenation.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 19 aug 2014, 05:30

’Beveiliging is rode draad’

Thijs Schoonbrood (38) is altijd al in de weer geweest met computers. Hij maakte de beginjaren van internet mee en schreef daarover in onder meer Computer Idee en Personal Computer Magazien. Daarna adviseerde hij Philips in een softwareproject waarmee het toegangsbeheer tot externe systemen werd geregeld. Ook hielp hij mee aan de realisatie van TelePsy waarmee de verwijzing van huisarts naar de geestelijke gezondheidzorg werd verbeterd. „Bij dat project was privacy heel belangrijk, net als bij Philips. Beveiliging is een rode draad in mijn carrière”, zegt de oprichter van WhiteHats B.V. in Eindhoven.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 14 aug 2014, 16:40

STARTER VAN DE WEEK

Ver weg op vakantie, voor de laagste prijs

Vrienden en familie wisten het al langer: wie een goedkope en bijzondere reis zoekt, moet bij Ruud Raaijmakers en Eelko van Drongelen zijn. Tijdens hun studie bedrijfskunde had het duo veel tijd, maar weinig geld. Daarom speurden ze reiswebsites af naar koopjes. Raaijmakers: ,,Het werd een sport. Voor de laagste prijs, zo ver mogelijk op vakantie."

 Lees verder
 

Starter van de Week | 12 aug 2014, 13:25

FAMILIEZAKEN

'Alles moet bijdragen aan onze droomambitie'

Een foto van twee jubelende broers voor het hoofdkantoor van Google in Silicon Valley. Armen in de lucht, duimen omhoog. De mannen waren niet op bedevaart naar de bakermat van de zoekgigant, ze deden er zaken. "Twee boys uit West-Friesland die Google als klant hebben binnengehaald", zegt Klaas (30) die samen met zijn broer Henk (32) WUA! oprichtte.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 04 aug 2014, 19:45

Starter van de week

Lunchroom binnen korte tijd groot succes

De horecaonderneming van de Achterhoekse Myrthe Sikkink (26) is pas drie maanden open, maar ze heeft nu al de nodige personeelsleden in dienst. Sinds zij haar baan opzegde en zich met volle overgave op haar bedrijf stortte, gaat ze als een trein.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 29 jul 2014, 05:30

Nieuwe wending in vrijetijdsbranche

Het plannen van een familiedag, bedrijfsuitje of vrijgezellendag kan heel veel tijd in beslag nemen. Vaak ben je uren aan het zoeken op websites naar een originele invulling. Dat kan anders, dachten de jongens achter Broky, die deze maand online gingen met hun concept.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 22 jul 2014, 05:30

Oude kleding krijgt hip tweede leven

Bijna 10 jaar woonde ze in Parijs en werkte ze voor modemerk Balenciaga. Daarna nam Willemien Ruys (38) een berg kleding mee terug naar Nederland. Prachtig spul, maar niet tijdloos. Ze zette dan ook regelmatig de schaar in de kledingstukken om ze ’modeproof’ te houden. Nu wil ze met Remade-To-Wear het hergebruik van kleding aan anderen leren door middel van workshops, maar ze heeft ook een kledinglijn, geeft advies en maakt theaterkostuums.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 14 jul 2014, 19:45

Starter van de week

Alle kortingskaarten vervat in één pas

Kassakorting kunnen krijgen maar de juiste pas niet bij je hebben, de tiende koffie gratis maar je stempelkaart vergeten. Voor veel mensen zijn dit herkenbare situaties. Het frustreerde John Staunton (32) en hij bedacht een mogelijke oplossing: één pas voor alle kortingskaarten.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 07 jul 2014, 19:45

DFT ONDERNEMEN

Start-up wil kantoren verduurzamen

„We willen de wereld iets beter achterlaten dan we hem hebben gevonden. Dus beginnen we bij één van de grootste vervuilers: het bedrijfsleven.” Aan het woord is Dylan Pels (24), oprichter en eigenaar van WorksECO, een start-up die de kantoormarkt wil verduurzamen.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 03 jul 2014, 09:20

Boedels op waarde schatten

Verhuizen naar iets kleiners, of de woning van een overleden familielid leeghalen: het kan een lastige en emotionele klus zijn. Waar te beginnen? Is dat kastje nog wat waard? En die vaas? Als er een opkoper wordt ingeschakeld, belanden vaak veel spullen bij het grofvuil. Broer en zus Dorus en Minke Nelissen (28 en 30) van Boedels & Co konden dat niet aanzien en gaan voor een andere werkwijze. ,,Weggooien is zonde!’’

 Lees verder
 

Starter van de Week | 24 jun 2014, 05:30

 Hardlopen via De Atleetfabriek

Fleur Mulders deed vier jaar lang onder andere de marketing voor het bedrijf Heineken toen ze in die periode besmet raakte met het hardloopvirus. Ze deed regelmatig aan hardloopevents mee en overtuigde menig collega om ook de hardloopschoenen aan te trekken. Op een dag bedacht ze een plan om ziekteverzuim tegen te gaan op de werkvloer door middel van hardlopen, wat uiteindelijk de basis legde voor haar onlangs opgezette bedrijf De Atleetfabriek.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 17 jun 2014, 13:31

Winkel schenkt louter troost

Boeken, Boeddhabeelden, knuffels, chocola, sieraden, kaarten, je vindt het allemaal bij SchenkTROOST, een winkel vol troostcadeaus in Alkmaar. Maar naast het shoppen voor een presentje voor iemand die wel wat aandacht kan gebruiken, kun je bij SchenkTROOST ook terecht voor een kopje koffie – een bakkie troost – met zelfgebakken taart en een praatje met oprichter en eigenaar Dorine Dokter (46).

 Lees verder
 


15.9 °C
ZO1
 
files 168
172 km.
Beurs AEX
AEX 425.74
+ / - +0.87%
Mijnbedrijf
OverGeld
DFT

Geef starters de eerste drie jaar belastingvrij om te kunnen innoveren, en laat hen na die periode met terugwerkende kracht alsnog betalen


Verstuur