• MijnBedrijf
  • Starter van de Week
  • ZZP
  • Geld & Zaken
  • Branche in beeld
  • Personeel
  • Columnisten
  • Mijn Vraag
  • Premium
Zoeken
  Zoeken met  
18.2 °C
ONO2
 
files 194
133 km.
euro95
diesel
1,821
1,499
 
 
Starter van de Week | 22 apr  14:17

Verrassende daghap met passie

Ze had hiervoor een baan als directiesecretaresse bij een accountantskantoor en qua boekhouding komt dit Natasja Kilerciyan als nieuwbakken ondernemer tegenwoordig heel erg goed uit. Toch staat ze het liefst in de keuken van haar bedrijf Natrik´s Cuisine, waar ze eten maakt met passie.

 Lees verder
 

Advocaten automatiseren een deel van hun ambt

Bastiaan de Wit en Conny Bergsma pitchen Zebra Legal, een internetservice waar je in een kwartier een contract mee kan opmaken. „Wij zijn van huis uit juristen en merken dat onze wereld nog te weinig digitaliseert.”

 Lees verder
 

Matchmakers in transport

Dagelijks zien we volgeladen vrachtwagens op de Europese snelwegen rijden, maar voor die truck kan vertrekken moet er een hoop gebeuren. Een goede match tussen verlader en vervoerder vinden is soms een hele uitdaging, en daarom startte Rodney Koopman (21) RoadFreightSpecialist.com: een online zoekmachine voor de perfecte samenwerking.

 Lees verder
 

Unieke opnamen dankzij drone

Drones zijn bij veel mensen bekend als wapen, om in te zetten bij oorlogsvoering. Maar er zijn nog tal van andere takken van industrie waarbij het onbemande vliegtuigje kan worden ingezet. René Oudshoorn, startte er zijn bedrijf Dronews mee en maakt opnames vanuit de lucht met zijn eigen drone.

 Lees verder
 

Onlinehulp bij belastingaangifte

Begin volgende week moet de jaarlijkse aangifte weer binnen zijn bij de Belastingdienst. Voor veel mensen is dit iets waar ze als een berg tegenop zien. Jonge ondernemers Martijn Catz en Floris Hoppe hebben een dienst gelanceerd waarmee ze geloven aangifte doen écht makkelijker te kunnen maken: Belastingbutler.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 18 mrt  15:06

’Nooit gedacht dat het zoveel werk zou zijn’

Als jonge jongens besloten Silvan Overtoom en Jessy Zwerwer dat ze samen een fietsenhandel wilden beginnen, want ze sleutelden altijd al aan fietsen. Maar dat ze op hun negentiende al eigenaren zouden zijn van een onderneming hadden ze niet kunnen bedenken. Het lag eigenlijk voorlopig nog niet eens in de planning. „De winkel kwam op ons pad”, vertelt Zwerwer.

 Lees verder
 

Chocololly doet harten smelten

Op de Keulense Internationale Süsswaren Messe, een van ’s werelds grootste zoetwarenbeurzen, heeft een Nederlands chocoladeproduct een aantal harten laten smelten. De TWOlycious, een hartjesvormige duololly van Limburgse ondernemers Rik Bijl en Wilco Peeters, wordt op Duitse blogs als één van de grote noviteiten bestempeld.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 04 mrt  13:33

Sendcloud: sneller naar besteller

Nieuwe producten ontstaan niet zelden uit ergernis. Zo ook in het geval van Bas Smeulders (21) en Rob van den Heuvel (21), die software hebben laten ontwikkelen waarmee de ruim 40.000 Nederlandse webwinkeliers sneller bestellingen kunnen afhandelen.

 Lees verder
 

Vol gas met gloednieuwe kartbaan

Karten en ondernemen: voor de broers Indy (21) en Milan (18) Dontje is het de perfecte combinatie. Beiden zijn bekenden uit de autosport én ze studeren allebei aan een Business School. Vorig jaar april hebben de gebroeders Dontje samen met Christian Snoek (28) de kartbaan van Lelystad overgenomen en het drietal is bezig met een enorme make-over. „We willen de grootste van Nederland worden!”

 Lees verder
 

Starter van de Week | 18 feb  14:49

Zweedse pallet lost alles op

Ben Beckmann zat al jaren in de verpakkingen toen hij het OptiLedge palletsysteem tegenkwam. In eerste instantie ontworpen door en voor Ikea. Beckmann zag markt in het product, werd distributeur en zette zijn bedrijf OptiLedge.eu op de kaart.

 Lees verder
 

Kantoor van de toekomst

Wie BounceSpace binnenloopt, wordt begroet door een enthousiaste barista . In de hoek tegenover de koffiecounter is een kapperszaakje ingericht en achterin sleutelt een fietsenmaker aan een nieuwe racefiets. Niet bepaald de traditionele ingang van een kantorenpand, en dat is dan ook precies wat Jorn van Lieshout en Daan Nederlof voor ogen hadden.

 Lees verder
 

Racefiets met een brok historie

Is het niet fantastisch om te kunnen zeggen dat jouw tweedehandsracefiets ooit de Alpe d’Huez heeft beklommen of over de Pyreneeën is gescheurd? Of misschien wel allebei? De mannen van Clean Bike maken van 20 of 30 jaar oude racefietsen hippe, duurzame exemplaren en leveren er ook het bijzondere levensverhaal erbij.

 Lees verder
 

’Garantie op zonnestroomrendement bestond nog niet’

Roel van den Berg woonde jaren niet in Nederland. Tijdens zijn studie kwam hij via omwegen in China terecht, waar hij uiteindelijk zes jaar lang verbleef. Uiteindelijk werd daar het idee geboren voor zijn huidige bedrijf Autarco, dat hij wereldwijd aan het uitrollen is.

 Lees verder
 

Handen ondernemers vrijmaken

„Wij willen ondernemers werk uit handen nemen zodat ze zich kunnen concentreren op wat ze echt leuk vinden en waar ze goed in zijn.” Aan het woord is Céline Doornink, samen met Kristel Kuit oprichter van Headroom Assistance, dat taken overneemt waar ondernemers geen tijd voor hebben. Een soort personal assistant dus, maar dan op afstand.

 Lees verder
 

Starter van de Week | 14 jan  09:26

Hulp voor drukke mantelzorgers

Zorgbehoevende ouderen hebben niet alleen praktische hulp nodig, maar ook aandacht: wandelen, een spelletje doen, of gewoon kletsen. Maar daarvoor heeft de thuiszorger vaak geen tijd, of het kost klauwen met geld. De oplossing? Studenten met een hart vóór en verstand ván zorg. Mantelaar brengt de twee partijen bij elkaar.

 Lees verder
 


Mijnbedrijf
OverGeld
DFT

Is het acceptabel om alleen 'Hollands' personeel te willen?


Verstuur