Nieuws/Nieuws

VOLVO OCEAN RACE

Brunel blijkt de sponsor achter Nederlandse boot

Arbeidsbemiddelaar Brunel maakt de deelname van Nederland aan de volgende Volvo Oceaan Race mogelijk. Dat bleek dinsdag bij de presentatie van de Nederlandse boot die met Bouwe Bekking als schipper gaat deelnemen aan de volgende Volvo Oceaan Race.

Afgelopen weekeinde was al duidelijk geworden dat er een Nederlandse boot komt onder leiding van Bouwe Bekking, maar het bleef gissen naar de sponsor die dit alles mogelijk maakte. Dinsdag werd ook dat duidelijk.

Winnen

,,Brunel is terug in de Volvo Oceaan Race!´´, zei een trotse Jan Arie van Barneveld, CEO van Brunel dinsdag met een gevoel van trots richting de samengestroomde pers. Brunel heeft al twee keer eerder een campagne gesponsord in de beroemdste oceaanrace van de wereld en wil nu met Bouwe Bekking, die al twee keer als schipper meezeilde, proberen de volgende Volvo Oceaan te winnen.

Enige ambitie

, ,Mijn enige ambitie is om eerste te worden´´, zei Bekking, die niet alleen twee keer als schipper aan de VOR deelnam, maar er ook nog vier keer als gewoon bemanningslid bij was. Van Barneveld zei dinsdag dat zijn bedrijf de hoofdsponsor is, maar dat wel wordt gezocht naar subsponsoren. Een bedrijf dat genoemd werd als partij die eveneens interesse heeft getoond is de internationaal opererende Belgische vloerenfabrikant IVC.

NED 1

Maar Van Barneveld benadrukte dat zelfs als er geen kleinere sponsors meer worden gevonden, de boot van Bouwe Bekking gaat deelnemen aan de wereldberoemde race. Bij de bekendmaking werd door het watersportverbond het zeilnummer voor de nieuwe boot aangeboden aan Bekking. Dat wordt ,NED 1´.