Nieuws/Binnenland

Stalker valt ex-vrouw aan met bijtende stof

Peter Schoonen

Oisterwijk - Een 37-jarige vrouw uit het Brabantse Oisterwijk is maandagmiddag gewond geraakt doordat haar ex-partner een bijtende vloeistof over haar heen spoot. De politie is een klopjacht gestart en liet dinsdag weten dat „het onderzoeksteam niet zal rusten voordat deze man is aangehouden.”

Peter Schoonen

Volgens de politie stalkt de man zijn ex-vrouw al geruime tijd. De aanval met de bijtende stof pleegde hij maandagmiddag terwijl zij in de auto voor een school op haar kind stond te wachten. Haar vroegere partner probeerde het portier te openen. Dat lukte niet, maar toen de vrouw het raam opendraaide om duidelijk te maken dat hij haar met rust moest laten, sloeg hij toe.

„In eerste instantie begreep het slachtoffer niet wat er gebeurde, maar toen de vloeistof door haar kleren heen drong voelde ze een brandende pijn”, beschreef de politie de situatie.

Om welke vloeistof het gaat is niet duidelijk. Haar ex, een bekende van de politie, sloeg na de aanval op de vlucht. De vrouw raakte gewond en is onderzocht door een arts. Ook de auto van het slachtoffer raakte beschadigd.

De politie is direct een zoekactie gestart na deze melding en heeft inmiddels verschillende huiszoekingen gedaan. „Het onderzoeksteam zal niet rusten voordat deze man aangehouden is. Het is dus verstandiger dat de verdachte zich vrijwillig aan het bureau komt melden”, laat een woordvoerder weten.