Nieuws/Nieuws

Winkelomzet in juli na bijna jaar omhoog

De Nederlandse winkelomzet is in juli met 1,2 procent toegenomen ten opzichte van.een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. De prijzen lagen 2,8 procent hoger terwijl het volume met 1,6 procent kromp.

De omzet is gestegen doordat juli dit jaar een zondag minder telde dan in 2012. Zonder dat koopdageffect zou sprake zijn geweest van een daling van de totale detailhandelsverkopen met 1 procent. De winkelomzet steeg voor het laatst in augustus 2012.

 

{"dataSourceUrl":"//docs.google.com/spreadsheet/tq?key=0Ag-su1Wj4b45dFFhQUV0aHRhZ0ZXWTdtcXZ5bW1UTVE&transpose=0&headers=1&range=A1%3AB19&gid=0&pub=1","options":{"vAxes":[{"useFormatFromData":true,"title":null,"minValue":null,"viewWindow":{"min":null,"max":null},"maxValue":null},{"useFormatFromData":true,"minValue":null,"viewWindow":{"min":null,"max":null},"maxValue":null}],"titleTextStyle":{"bold":true,"color":"#000","fontSize":"20"},"booleanRole":"certainty","title":"Omzet detailhandel stijgt eindelijk","height":357,"animation":{"duration":500},"legend":"top","width":551,"focusTarget":"category","hAxis":{"useFormatFromData":true,"minValue":null,"viewWindowMode":null,"viewWindow":null,"maxValue":null},"isStacked":false},"state":{},"view":{},"isDefaultVisualization":true,"chartType":"ColumnChart","chartName":"Chart 2"}

Data: CBS, Grafiek: DFT