Nieuws/Binnenland

'Budgetbejaardenhuis' in gevangenis

De Bredase ondernemer Aad Ouborg denkt een oplossing te hebben gevonden voor senioren die een normaal bejaardenhuis niet kunnen betalen. Ouborg  wil een budgetbejaardenhuis ontwikkelen in de voormalige koepelgevangenis in Breda. 

In het Budget Bejaardenhuis delen bewoners een kamer en wordtde zorg zoveel mogelijk geautomatiseerd. Daardoor kunnen seniorenvoor de helft van de prijs van een normaal bejaardenhuis gehuisvestworden. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste bewonersbegin 2017 hun intrek nemen in Budget Bejaardenhuis de Koepel. In totaal is er plek voor 900 bewoners. De cellen worden ingericht als "simpele maarcomfortabele kamers", laat Ouborg weten.

"Ik zie een groeiende groep senioren die er financieelniet goed voor staan. Ze kunnen moeilijk rondkomen en hebben geengoed pensioen opgebouwd. In een gewoon bejaardenhuis is de vanafprijs€65,- per dag, wij verwachten dat dit bij ons voor €29,- per dagkan", aldus Ouburg. "Ik denk dat hier in de toekomst veel behoefte aan zalzijn. Bovendien kunnen we de gevangenissen die nu gesloten worden,zo een goede nieuwe functie geven."