Nieuws

Deze Bentley Bentayga heeft twee tankkleppen

1 / 2

ADENAU - Autovisie-lezer Wilco Blok had de mogelijkheid om een rondje om deze gefotografeerde Bentley Bentayga te lopen. Wat hem direct opviel? De luxueuze SUV heeft twee tankkleppen!

1 / 2

redactie Autovisie

-

En die tankkleppen zijn niet bedoeld om bij het pompstation de brandstoftank middels twee vulpistolen in een keer vol te gooien. Nee. Er is maar een reden dat de SUV in elke flank een klep heeft. Dit is de allereerste Bentley met een plug-in hybride-aandrijflijn. De allereerste Bentley met een extern op te laden accupakket. Het is zeker niet de laatste, want ook de Flying Spur komt er als stekkerhybride.

V6 of V8?

De Bentley PHEV, zoals we hem voor het gemak noemen, is nog niet te koop. De hier afgebeelde auto is een prototype. Een testvoertuig van de fabriek, waarmee momenteel de laatste kilometers worden gemaakt. Volgend jaar moet de Bentayga met stekkeraansluiting op de markt komen. Over wat voor aandrijflijn de auto beschikt, is dus nog geheim. Kiest Bentley voor een V6 met een elektromotor of toch voor een V8 met elektro-unit? Het is nog niet bekend. Grote kans dat het een zespitter wordt, aangezien de Bentayga zijn technische kant met die van de Audi e-tron deelt. En het Duitse zustermodel is er reeds als stekkerhybride en beschikt over een 258 pk sterke V6-motor in combinatie met een elektromotor van 94 kW.

Ga er maar vanuit dat we halverwege volgend jaar meer weten over de Bentayga PHEV.