Nieuws/Wat U Zegt

WUZmail: Voedselschandalen eigen schuld

We hebben de voedselschandalen misschien wel aan onszelf te danken. Dat zegt  Jack van Dijk uit Zeist. We kopen immers alleen maar in de supermarkt en hebben er zo voor gezorgd dat de bakkers, slagers en andere lokale winkels met eerlijke producten uit de dorpen verdwenen zijn. Bent u het met hem eens?

Jack van Dijk, Zeist

Misschien is het wel eens goed dat er nu uitkomt dat al die kant en klare producten niet zo heel geschikt zijn. Paardenvlees in producten, scharrel eieren die dat niet zijn. Bij ons in het dorp zijn de afgelopen jaren ongeveer 8 slagerijen, groenteboeren, bakkers en delicatessen winkels uit het centrum verdwenen.

 De consument wil gemak en gaat naar de supermarkt. Ze willen niet meer hun eigen lasagne of erwtensoep maken en kopen het kant-en-klaar, want we hebben geen tijd meer en willen goedkoop ! Gehaktballen zoals mijn oma ? Nee, we kopen ze bij de Ikea ! De echte slager, groenteboer, bakker, verkoopt eerlijk vlees ,groente en brood. Dus gehakt is gehakt waar het voor staat, kipfilet zonder water.

 Kijk eens naar bv. Italië, hoe leuk is het in zo'n dorp. Kleine winkels met allemaal hun eigen product, dat maakt ook de sfeer. Willen we die alleen zien op vakantie ? Wij hebben er allemaal voor gezorgd dat de sfeer van het dorp verdwenen is. Ik snap dat we vanwege de bezuinigingen op ons geld moeten letten, dat moet ik ook, maar dan moeten we ook niet zeuren.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl