Nieuws/Binnenland

Tijd om alle tabaksprofiteurs aan te pakken

Wat U Raakt: Meerokers

Door door Jos van Noord

Zou iedereen pardoes ophouden met roken, dan was de staat definitief failliet. Ooit opgericht om ons te dienen en te beschermen, moet de overheid, afgezakt tot grootste profiteur van onze ondergang, er niet aan denken dat iedereen gezond vergrijst. Weg accijnsinkomsten!

Dan moet de staat nog langer aow betalen, nog langer wachten op úw erfdeel. Dat wordt één keer per maand douchen in de bejaardenoorden, eindeloos pensioenen uitkeren en elke sigarenboer, fabrikant en distributeur eindigt in het Europese subsidieproletariaat van uitkeringstrekkers.

Maar wat doen wij? Alsof de overheid het ons opdraagt, gaan wij niet minder maar méér roken. Om de vijand uit zijn crisis te helpen!

Hoe dom kan een burger zijn? Mail mij!

Er zijn weer meer rokers, meldt Stivoro. Vooral vrouwen stinken er in. Komt door de weggevallen subsidie voor hulp bij het stoppen, preekt de antirookstichting.

Bij onze Wilma las ik dat Guus Meeuwis is gestopt met roken. De redding voor zijn stem! Nu zijn overgewicht nog.

De helft van alle rokers gaat dood door roken en de helft daarvan nog vóór het pensioen. Daar kan geen enkele bezuinigingsmaatregel tegenop. Per jaar twintigduizend burgers die zichzelf definitief wegbezuinigen. Paf dus vooral stevig door, anders hebben de overlevende pensioengerechtigden straks helemáál niks meer te verdelen!

Hoe wakker is Nederland? Is het nu niet hoog tijd dat we alle tabaksprofiteurs uitroken? Dan kan iedereen weer gezond aan het werk en staat een kwart van de beroepsbevolking ook niet langer in werktijd buiten te kleumen onder zo’n zielig rokersafdakje. Kunnen meteen alle ziektekostenpremies omlaag, productie-uitval behoort tot het verleden, onbereikbare ambtenaren en medewerkers nemen opeens de telefoon weer op! Zou Rutte daar wel eens aan gedacht hebben, met zijn cynische astma-accijns?

Zeventig procent van alle rokers wil er meteen wel van af. Breder draagvlak bestaat niet! Die verslaafden gaan we helpen, in crisistijd moet je doorzetten. Dus rokers die op werkdagen gemiddeld een uur buiten staan, leveren voortaan elk jaar twee vakantieweken in. Sigarettenverkoop nog uitsluitend op recept via de methadonbus of de ziekenhuisapotheek. Ouders die het roken niet kunnen laten, krijgen een afspraak bij een afkickcentrum én een dure aanvullende verzekering. Stivoro wordt wegbezuinigd, want deze chronische stichting gaat, zeker nu het roken aantoonbaar toeneemt, evenmin vrijuit.

Van de eerloze Rutte met zijn roetaccijnzen, via Stivoro tot en met de luxe longafdelingen in menig ziekenhuis, het brood van alle anti-rookgoochelaars wordt uiteindelijk belegd door de slachtoffers zelf, met hun tabaksbelasting en successierechten. Hoe krijgen we alle soorten tabaksprofiteurs de wereld uit, te beginnen uit Nederland?