Nieuws/Binnenland

Abu Dhabi keert met team en stopover terug in Volvo Ocean Race

Door KiRae de Boer

Abu Dhabi keert met een eigen team en stopover terug in de Volvo Ocean Race van 2014-15. Tweevoudig winnaar van olympisch zilver, Ian Walker (GBR), wordt net als in de vorige editie de schipper. De tweede etappe van het Braziliaanse Recife naar Abu Dhabi wordt één van de langste en zwaarste in de veertigjarige geschiedenis van de Race.

Deze dubbele aankondiging van maandag 18 februari betekent de bevestiging van het derde team voor 2014-15, met nog ruim achttiend maanden te gaan. De route van Recife naar Abu Dhabi brengt de teams met hun gloednieuwe Volvo Ocean 65-racejachten voor het eerst tot diep in het zuidelijke.

Uitdagend

"De etappe van Recife naar Abu Dhabi wordt de langste en meest uitdagende in de veertigjarige geschiedenis van de Race. De Zuidelijke Oceaan is nooit makkelijk en deze route zal de zeilers tot het uiterste testen. De finishlijn in Abu Dhabi zal de komende editie tot de meest naar uitgekeken eindstrepen behoren", aldus Knut Frostad, CEO Volvo Ocean Race.

Abu Dhabi wordt de derde gasthaven langs de route na de start in Alicante en de eerste finishlijn in Recife, in de Braziliaanse deelstaat Pernambuco in het noordoosten van Brazilië. Naast Abu Dhabi Ocean Racing zijn tot nu toe twee andere teams bekend: de vrouwen van Team SCA en een Braziliaanse boot.

Eerste Arabische team

Abu Dhabi organiseerde tijdens de laatste Volvo Ocean Race een baanbrekende tussenstop, de eerste ooit in het Midden-Oosten. Het 2011-12 Abu Dhabi Ocean Racing team, geschipperd door Walker, was ook het eerste Arabische team dat deelnam aan de Race.

Meer informatie: Volvo Ocean Race