Nieuws/Nieuws

Niet-romantische Valentijnsuitjes

Door Sophie Zimmerman

Valentijnsdag leent zich bij uitstek voor romantische tripjes. Maar de dag van de liefde is niet bij iedereen favoriet. Voor de fervente Valentijn-hater hebben wij enkele plekken op een rijtje gezet waar de kans klein is dat u er op 14 februari wordt omringd door verliefde stelletjes.

1. Het museum van de verbroken relaties in Zagreb, KroatiëIn dit museum in Zagreb worden spullen tentoongesteld afkomstig uit verbroken relaties. Wat ooit begon als een kunstproject van twee voormalige geliefden is uitgegroeid tot een vaste expositie waaruit blijkt dat bijna iedereen op een gegeven moment wel achterblijft met een souvenir van een ex-vriend of vriendin. Er zijn ongeveer honderd voorwerpen van anonieme donateurs uit de hele wereld uitgestald. De tentoongestelde objecten variëren van hilarisch tot hartverscheurend.  

 

2. Bottenkapel in Faro en Cliff Richard’s wijngaard in Guia, Portugal In Portugal zijn meerdere bottenkapellen te vinden, maar de Capela dos Ossos in Faro staat bekend als een van de mooiste. De kapel bij de kerk Igreja do Carmo bestaat uit schedels en botten van meer dan 1200 monniken. Verzet na het bezoekje aan de toch wat lugubere kapel uw zinnen in de wijngaard van eeuwige vrijgezel Cliff Richard in het nabijgelegen Guia.3. Museum van de mummificatie in Luxor, EgypteDe relikwieën die hier worden tentoongesteld zorgen nou niet bepaald voor een romantische stemming dus de kans is groot dat u niet gestoord wordt door koppeltjes die hand in hand door het museum struinen. Egyptenaren verwijderden de hersenen van hun mummies maar lieten het hart intact omdat ze geloofden dat intelligentie in het hart zat en niet in het hoofd.  Naast instrumenten die werden gebruikt voor de mummificatie en opbergpotten voor de organen zijn er ook gemummificeerde dieren te zien, van krokodillen tot bavianen.4. All-inclusive resorts, Tenerife  Als u niet omringd wil worden door verliefde stelletjes, is de beste tactiek om een vakantie te boeken in een kindvriendelijk resort op een toegankelijke bestemming zoals Tenerife.  De kans is groot dat u hier vooral omgeven wordt door families met kinderen.  In de buurt van levendige plekken als Playa de Las America op het Spaanse eiland vliegen de dagen voorbij met uitstapjes als mountainbike trekkings en de beklimming van de vulkaan Mount Teide.