Nieuws/Binnenland

Italiaans paradijsje te koop

Door Priscilla Speijer

Geld over? Voor drie miljoen euro ben je eigenaar van het Italiaanse paradijselijke eiland Budelli. Het ligt verscholen voor de kust van Sardinië, omringd door azuurblauw water en schitterende stranden.

Drie miljoen euro is natuurlijk een megabedrag voor het gros van ons. Toch blijkt het eiland te koop te staan voor een extreem lage prijs. De eigenaars uit Milaan zin failliet en hebben snel geld nodig, zo melden The Daily Mail en Bild.

Deze parel is voor de hoogste bieder, maar de Italiaanse overheid heeft wel het verkooprecht. De Italianen zien het eiland echter liever niet in buitenlandse handen vallen. Maar omdat de staatskas zowat leeg is, is de kans klein dat de overheid enorm zal dwarsliggen.

 

 

 

 

 

Het eiland ligt 16 km voor de kust van Sardinië enbestrijkt 1,7 km². Het mooiste strand staat bekend als SpiaggiaRosa omdat het zand een lichtroze kleur heeft afkomstig vanmicroscopisch kleine deeltjes koraal en schelpen.

Het eiland vormdein 1960 het decor voor de film 'Deserto Rosso' (rode woestijn) metRichard Harris en Monica Vitta in de hoofdrol.