Nieuws/Wat U Zegt

WUZmail: Straf voor huurders

Door Ina Eggink

Anderen maken er een puinzooi van of hebben ver boven hun kunnen gekocht, banken hebben er een ravage van gemaakt door veel te hoge hypotheken toe te kennen en daar mogen de huurders nu voor bloeden. P van Neck uit Rotterdam maakt zich daar heel boos over. Bent u het met hem eens?

P. van Neck, Rotterdam

Wij hebben destijds veilig gekozen voor huren i.p.v. kopen omdat wij toen al in de gaten hadden dat de bomen niet tot de hemel kunnen groeien.

Nu worden huurders bestraft met een huurderstoeslag en zal onze huur drastisch de lucht in gaan terwijl we al een flinke huur hebben.

En dat allemaal om de woningmarkt (lees=koopwoningen) vlot te trekken.

Wellicht proberen ze de huurders richting de koopmarkt te dwingen maar wij trappen er mooi niet in, dan woon ik nog liever in een stacaravan !

Altijd hebben wij bedachtzaam en verantwoord ons leven opgebouwd, geen schulden, nooit problemen maar sinds de crisis veroorzaakt door vooral plukkers en graaiers krijgen wij hun rekening ook nog eens gepresenteerd.

Spaargeld is weggeslonken en elke maand lijkt steeds langer te worden maar de werkelijkheid is dat er minder geld is dan dat er dagen zijn per maand.

Het is ook niet verwonderlijk dat er wanbetalers komen met een beleid zoals het nu gevoerd wordt (en werd), de portemonnee is allang leeg, heel simpel; meer opgelegde rekeningen dan inkomsten.

Het is een grof schandaal en onze ‘volksvertegenwoordigers’ en trawanten nemen ons met open ogen in de maling met een eeuwig stalen lach op het gezicht onder dekking van uitspraken zoals ‘daar herkennen wij ons niet in’.

Als men zo doorgaat om de mensen te blijven belasten door onrechtvaardig spel, voorspel ik binnen 5 jaar een volksopstand die zijn weerga niet kent, let maar op!