Nieuws/Nieuws

Mist in met goedkope zorgpolis

Door Philip Bronzwaer

Goedkope zorgpolissen via internet afsluiten, kan patiënten duur komen te staan. Internetlabels zoals Bewuzt, Zekur, AnderZorg en CZ Direct zijn weliswaar laag in prijs, maar bieden niet in alle gevallen dezelfde zorg of service. Deskundigen waarschuwen consumenten om goed te letten op de kleine lettertjes.

Verzekeraars voelen grote druk om te concurreren met stuntprijzen. De belangrijkste reden voor consumenten om een onlinepolis af te sluiten is dat „de prijs gemiddeld 86 euro lager is”, vertelt directeur Edmond Hilhorst van Achmea-dochter Independer.

„Dat prijsverschil komt wel ergens vandaan”, vertelt directeur Hans de Kok van internetvergelijker PrizeWize. Maatschappijen passen bijvoorbeeld de voorwaarden aan. „Veel van deze polissen zijn zogenoemde naturapolissen, waarbij de verzekeraar bepaalt bij welke zorgverlener je terecht kan. Zo kun je bij Univé Zekur maar naar één ziekenhuis per provincie. En het betekent bij CZ Direct dat je maar de helft van de kosten vergoed krijgt als je naar een chirurg gaat die niet onder contract staat.”

Bij Zekur geldt de voorwaarde van één ziekenhuis per provincie alleen bij niet spoedeisende, planbare zorg. Dus in geval van spoedeisende zorg geldt dat je bij meerdere ziekenhuizen terecht kunt.